Koelere temperaturen en meer regen

Ex-orkaan Bertha heeft de atmosfeer flink door elkaar geschud. Het
warme, aangename zomerweer zijn we kwijt. In plaats daarvan moeten we
het doen met koel en wisselvallig zomerweer. Er zijn ook zonnige
momenten, maar elke dag van deze week is de kans op buien groot.

Vanochtend zijn er zonnige perioden, maar ook enkele buien, vooral in de noordelijke delen van het land. Het waait flink. Boven land is de (zuid)westenwind matig tot vrij krachtig, windkracht 4-5. Aan de kust waait het krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag zijn er veel stapelwolken die uit kunnen groeien tot regen- en onweersbuien. Tussendoor schijnt soms de zon en het wordt maximaal 22 graden. De wind neemt geleidelijk iets af, maar blijft zeker in de kustgebieden nadrukkelijk aanwezig.

Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolken elkaar af. In het noorden en noordwesten komen buien voor, in de rest van het land is het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden.

Morgen waait het nog altijd stevig uit het zuidwesten. Het wordt circa 20 graden en het weerbeeld bestaat, net als vandaag, uit een mix van buien en zon.

Ook de rest van de week houden we vrij koel zomerweer met maxima rond 20 graden. Daarbij schijnt soms de zon, maar is ook elke dag een grote buienkans.

Pas na komend weekend is er een mogelijkheid op een overgang naar een iets droger en wellicht ook iets warmer weertype.

bron : Weeronline.nl