Voorlopig is het gedaan met het mooie weer

Naar zomerweer kunnen we voorlopig fluiten. Lagedrukgebieden hebben het
heft in handen genomen en veroorzaken buiigheid en veel wind. Het zijn
de droge en zonnige momenten in combinatie met maxima van 18-20 graden
die de invloed van de zomer verraden, was het nog koeler geweest dan
zouden we gerust kunnen spreken van herfstweer.

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld door enkele buien. Tweede helft middag beperken de buien zich wat meer tot het oosten van het land en zien we in het westen langdurig droge perioden. Daarbij neemt het aandeel hoge en middelbare bewolking wel toe. Bij een matige, aan zee vrij krachtige westenwind wordt het maximaal 20 graden.

Vanavond verlaten de buien ons land en is het op de meeste plaatsen droog. Er is op veel plaatsen ruimte voor zon, later neemt in het noordwesten de bewolking toe. Vannacht volgt op meer plaatsen bewolking. De temperatuur daalt naar gemiddeld 12 graden.

Morgen passeert een storing ons land en is het overal bewolkt. In de middag volgen vanuit het noordwesten perioden met (buiige) regen. Daarbij komt een stevige zuidwestenwind te staan: boven land is deze matig, aan zee krachtig, windkracht 6. Het wordt dus verre van zomers en dat is terug te zien in de maximumtemperatuur, deze ligt rond een schamele 18 graden.

Na het weekend krijgen we meer van hetzelfde en heeft de temperatuur moeite de 20 graden grens te bereiken. Dikwijls komen de maxima uit rond 18 graden.

Op maandag begint de dag misschien nog droog, maar neemt in de loop van de dag de kans op buien toe. De noordwestenwind waait stevig door en bereikt in de kustgebieden mogelijk hard, windkracht 7.

Dinsdag en woensdag komt de atmosfeer wat meer tot rust, maar is nog altijd grote kans op (buiige) regen. Toch zijn er ook langdurig zonnige perioden.

Op de lange termijn lijkt er geen verbetering van het weer op komst en moeten we het doen met gematigd zomerweer.

bron : Weeronline.nl