Helmond Sport boekt eerste zege van het seizoen

Foto:

Helmond Sport heeft vrijdagavond de eerste zege van het seizoen behaald, in het eigen Lavans Stadion werd voor 2.011 toeschouwers met 2-1 gewonnen van FC Oss. De gasten hadden vorige week veel indruk gemaakt door met 0-4 te winnen van titelkandidaat RKC Waalwijk, maar moesten zich nu een helft lang beperken tot “toekijken” hoe HS de ene na de andere gevaarlijke aanval produceerde.

Na vier minuten had Elbers de score al kunnen openen toen de Osse keeper Nick Hengelman te ver zijn doel was uitgekomen, maar de geboren Wassenaar had iets te weinig tijd om de bal in het lege doel te schieten. Nauwelijks vier minuten later had de ex-ADO aanvaller juist alle tijd om na te denken hoe hij Hengelman zou gaan passeren, maar zijn afronding was desondanks ondermaats. Toch zou Stanley Elbers de inmiddels meer dan verdiende openingstreffer voor zijn rekening gaan nemen, een voorzet van Omar Diouck werd door hem (en via een kluts met centrale verdediger Rick Stuy van den Herik) in het doel gewerkt (17′ ;1-0).

De beweeglijke Diouck zou zelf de tweede treffer voor zijn rekening nemen, vanuit een moeilijke hoek wist hij Hengelman te passeren (35′ ;2-0), en nauwelijks vier minuten later ontsnapte de Belgische Senegalees wederom aan de Osse defensie, maar ditmaal ging zijn (harde) schot tegen de paal. Ook Arne van Geffen was dicht bij de (zeker niet geflatteerde) 3-0, maar zijn inzet na een afgeslagen corner werd door een Osse verdediger van de doellijn gehaald.

Aanvallende middenvelder Van Geffen had zijn basisplaats overigens te danken aan een blessure die spits Marc Koot in de warming-up opliep, een ‘last-minute’ wijziging die Willy Boessen behoorlijk verraste. Onder de rust kreeg de Osse trainer (die ook nog twee seizoenen als speler bij HS actief was) echter de kans om zijn ploeg om te zetten, en dat had merkbaar resultaat. HS raakte het initiatief volledig kwijt, het resulteerde vlak na de hervatting in de eerste Osse doelkans, maar spits Kevin van Veen (ook hij speelde voor HS, waarna hij via Dijkse Boys en JVC Cuijk afgelopen zomer bij Oss terecht kwam) raakte de bal niet goed.

Vier minuten later was hij opnieuw dicht bij zijn vierde treffer van het seizoen (vorige week scoorde hij al drie keer tegen RKC), maar zijn van richting veranderde vrije trap werd alsnog door doelman Van der Steen gekeerd. De prima keepende Van der Steen was echter kansloos op een inzet van heel dichtbij van Dennis Janssen, vooraf gegaan door dodelijk balverlies van ex-FC Oss speler Roel van de Sande (72′ ;2-1).

Ook in de daaropvolgende spannende slotfase wist HS niet onder de Osse druk uit te voetballen, daar kon het invallen van zowel Daniel Guijo-Velasco als de kersverse aanwinst Jack Tuijp (drievoudig topscorer van de Jupiler League, eenmaal speler van het jaar en nu gehuurd van de Hongaarse topclub Ferencváros) niets aan veranderen. De Helmondse verdediging hield echter wel stand, hierdoor werd het puntentotaal na drie wedstrijden opgeschroefd tot vier, goed voor een negende plaats in de ranglijst.

Aanstaande maandag speelt HS alweer, dan in Rotterdam tegen nummer twee Sparta dat al negen punten haalde. Volgende week vrijdag is de eerstvolgende thuiswedstrijd, en ook NEC heeft op dit moment het maximum aantal punten behaald.   

bron : Helmond Sport