Augustus heeft weinig zon en veel regen gezien, wat doet september

Wekenlang hebben we erop gewacht, maar zonnig en warm zomerweer bleef in
augustus achterwege. Nu september van start is gegaan is eindelijk de
zomer weer in de weerkaarten gekomen. Vandaag en morgen trekken nog vaak
wolkenvelden voorbij, daarna kunnen we drie dagen lang warm en zonnig
weer verwachten.

Vanochtend komen vooral in de zuidoostelijke helft van het land mistbanken en wolkenvelden voor. Op de meeste andere plaatsen is het zonnig. In het uiterste noordoosten kan lokaal nog een licht buitje voorkomen. Tegen de middag is de mist naar verwachting opgelost en ontstaan stapelwolken.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. Het is vrijwel overal droog, alleen het uiterste noordoosten en de westkust maken een kleine kans op een spat regen.

Het is kalm weer met veelal een zwakke wind en enkel in het noordoosten een matige wind. De windrichting is noordwestelijk en aan de westkust zuidwestelijk. De temperatuur stijgt vanmiddag tot een graad of 20.

Vanavond zijn er wolkenvelden en geleidelijk steeds meer zonnige momenten. Vooral in het zuidwesten kunnen de wolkenvelden hardnekkig zijn en daar kan soms een beetje regen vallen. Rond half negen gaat de zon onder en daarna klaart het vooral in de noordoostelijke helft van het land steeds meer op.

Vannacht trekken wolkenvelden het noordoosten van het land in en kan daar een beetje regen vallen. Op veel andere plaatsen ontstaan mistbanken. Het koelt af naar 8 tot 11 graden.

Morgen start de dag in de noordoostelijke provincies bewolkt met kans op een beetje motregen. Mistbanken en lokale wolkenvelden houden de eerste ochtenduren op veel andere plaatsen het zonlicht tegen.

’s Middags krijgt een steeds groter deel van het land met wolkenvelden te maken die oprukken vanuit het noordoosten. Ook zijn er zonnige momenten en bij een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het ongeveer 21 graden.

Woensdag draait de wind van noord naar oost. Droge, geleidelijk warmere lucht wordt aangevoerd en dankzij een hogedrukgebied boven de Oostzee krijgen wolkenvelden geen kans. Er zijn flinke zonnige perioden en slechts enkele stapelwolken. De middagtemperatuur komt uit op 22-24 graden.

Donderdag belooft zonovergoten te verlopen. Het wordt 23-26 graden met enkel een matige oostenwind die de pret wat kan drukken.

Ook voor vrijdag ziet de verwachting er gunstig uit. Er staat maar weinig wind en het is van zonsopkomst tot -ondergang volop zonnig. Slechts enkele lokale stapelwolkjes kunnen ontstaan.

In het weekend kunnen we een voortzetting van het droge weer verwachten. Wel draait de wind weer naar het noorden. Daardoor komen de middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden te liggen en zijn tropische waarden niet aan de orde.

bron : Weeronline.nl