De temperaturen lopen iets op

Een uitgestrekt hogedrukgebied ligt boven onze omgeving en zorgt in een
groot gebied dat zich uitstrekt van Groot-Brittannië tot aan Estland
voor rustig en overwegend droog weer. Vandaag hebben we nog met
wolkenvelden te maken en is ook een spat regen niet uitgesloten. De
komende dagen verlopen droog, zonnig en warm.

Vanochtend komen in het zuidwesten en noordoosten van het land wolkenvelden voor. Daartussen is een strook opklaringen aanwezig met eerst nog nevel en plaatselijk mist. Vanuit het noordoosten breidt de bewolking zich uit, terwijl de opklaringen zuidwaarts schuiven. Uit de wolkenvelden in het noordoosten kan soms een beetje regen vallen.

Vanmiddag heeft de noordelijke helft van het land met veel bewolking te maken en is een lokale drup regen niet helemaal uitgesloten. Wel neemt de neerslagkans gedurende de middag af. In het midden en zuiden wisselen stapelwolken en zon elkaar af.

Later vanmiddag hebben wolkenvelden zich over het overgrote deel van het land uitgespreid. Er staat een zwakke wind uit noordelijke en later noordoostelijke richting, aan de kust is de wind matig. De temperatuur stijgt tot circa 20 graden aan zee en 22 in het binnenland.

Vanavond is het droog en op de meeste plaatsen bewolkt. Vanuit het noorden klaart het later op de avond op en vannacht wordt het geleidelijk helder. Er staat weinig wind en de temperatuur daalt tot een graad of 11. Plaatselijk ontstaan enkele mistbanken.

Morgen staat er een matige oostenwind en wordt droge, relatief warme lucht aangevoerd. Na het optrekken van enkele mistbanken in de ochtend is het zonnig. Tegen de middag ontstaan stapelwolken en zien we veelvuldig de zon.

De middagtemperatuur komt uit op een graad of 23. Tegen de avond lossen de stapelwolken op en wordt het helder. ’s Avonds koelt het af tot een graad of 15, in de nacht gaan daar nog ongeveer 3 graden vanaf.

Donderdag belooft een zonovergoten dag te worden. Enkel de matige oostenwind kan de pret drukken. Het wordt ’s middags op de Wadden ongeveer 21 graden, op de meeste andere plaatsen wordt 24 graden bereikt.

Vrijdag trekt het hogedrukgebied naar het oosten weg, maar nadert vanaf de oceaan al weer een volgend gebied met hoge luchtdruk. In de periode tussen beide mooiweersystemen zijn buien niet uitgesloten. Het is eerst nog zonnig en droog en mogelijk blijft het de hele dag ook droog, maar het is ook niet ondenkbaar dat ’s middags buien ontstaan. Het wordt naar verwachting een graad of 24.

In het weekend laat het volgende hogedrukgebied zich gelden. Deze komt boven Schotland te liggen en veroorzaakt een noordelijke stroming. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en de neerslagkans is klein. De middagtemperaturen komen met circa 21 graden wel wat lager uit.

bron : Weeronline.nl