Heerlijk nazomerweer

Het rustige nazomerweer zet nog even door. De dagen beginnen vaak grijs
door mist of nevel, maar in de middag zijn er zonnige perioden. Vandaag
heeft het noorden kans op een lichte bui en morgen kan in het noorden en
oosten een bui voorkomen. Daarna neemt de buienkans geleidelijk toe,
maar wordt het ook steeds warmer.

Vanochtend begint de dag lokaal mistig of nevelig. Toch is dit van tijdelijke aard, want de zon zal mist en nevel snel doen oplossen. In het noorden is het deze ochtend zonnig.

Vanmiddag zien we verschillende wolkenvelden met tussendoor een aangenaam schijnend zonnetje. Het blijft nagenoeg overal droog, maar in het noorden kan een licht buitje voorkomen. Het waait zwak tot hooguit matig uit het noordoosten en maximumtemperatuur varieert tussen 19 en 21 graden.

Vanavond en vannacht neemt de hoeveelheid bewolking af en zijn er brede opklaringen. De wind gaat op veel plaatsen liggen en lokaal kan mist en nevel ontstaan. De minimumtemperaturen liggen tussen 8 graden bij opklaringen en 14 in de meer bewolkte delen van het land.

Morgen kan opnieuw in de ochtend mist en nevel voorkomen. In de middag zien we een afwisseling van stapelwolken en zonneschijn. Van de oostenwind hoeven we niet veel te verwachten en de temperatuur ligt tussen 20 en 23 graden. Later op de dag kunnen vooral in het noorden en oosten enkele buien voorkomen.

Dinsdag wordt het met 21 tot 24 graden nog iets warmer. Dit is ruim 4 graden warmer dan in deze tijd van het jaar gebruikelijk is. Het blijft op veel plaatsen droog, maar later op de dag zijn enkele buien zeker mogelijk. De wind blijft uit het oosten waaien en is hooguit matig van kracht.

De dagen daarna wordt het nog warmer. Temperaturen rond 24 graden liggen op veel plaatsen binnen handbereik. Hierbij neemt geleidelijk de kans op stevige buien toe en kan het ook tot onweer komen. Toch zijn er ook zeker droge en zonnige tijden, waarin het aan de zomer doet denken.

bron : Weeronline.nl