Regelmatig zon met hier en daar wat regen

Deze week rustig weer met regelmatig zon. Vandaag in het noordoosten
kans op een bui. Morgen neemt de buienkans in het hele land toe, maar
daarna volgt weer een droge en vrij zonnige dag. De maxima liggen rond
23 graden.

Vanochtend komen verspreid over het land enkele mistbanken voor en lokaal is sprake van dichte mist. Geleidelijk lost de mist op en zijn er zonnige perioden en stapelwolken.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en bij een zwakke tot matige (noord)oostenwind stijgt de temperatuur naar 20-21 graden aan de noordkust en 22 tot plaatselijk 24 graden in de rest van het land. Later in de middag kan in het noordoosten van het land lokaal een bui ontstaan.

Vanavond is in de noordoosthoek nog kans op een bui. Later op de avond blijft het droog en vooral in het midden en zuiden van het land is kans op mist en laaghangende bewolking.

Morgen lossen mist en nevel geleidelijk op. In de middag ontstaan verspreid over het land enkele buien en daarbij is ook kans op onweer. De meeste buien worden in het noordoosten verwacht. Het wordt 22 graden aan de kust tot 24 graden in het binnenland.

Woensdag belooft een droge dag te worden. In de vroege ochtend kan het wat mistig zijn, maar daarna schijnt op veel plaatsen de zon. De temperatuur stijgt naar 21 graden op de Wadden 23-24 langs de kust en in het zuidoosten kan de zomerse waarde van 25 graden bereikt worden.

Donderdag ontstaan er meer stapelwolken en stijgt de kans op een lokale bui. Het blijft aan de warme kant met op veel plaatsen 23-24 graden.

De dagen daarna daalt de middagtemperatuur geleidelijk een paar graden, maar met ruim 20 graden blijft het warmer dan normaal. Soms kunnen er een paar buien ontstaan en er zijn ook zonnige perioden.

bron : Weeronline.nl