Geen auto? Gebruik de “deelauto”

Foto:

Dag en nacht de beschikking hebben over een auto, maar geen gedoe met
onderhoud en allerlei bijkomende kosten, zoals belasting en verzekering.
Dat is het systeem van de deelauto van Greenwheels. Als je gebruik
maakt van deze deelauto, levert dat ook nog eens meer ruimte en een
schonere lucht op.

In Helmond staat één deelauto van Greenwheels, waar iedereen met een geldig rijbewijs gebruik van kan maken. De Greenwheels auto staat voor het kantoor van Woonpartners aan de Kasteel Traverse 1. De auto is makkelijk herkenbaar aan z’n rode kleur en het groen met witte Greenwheels logo (zie foto rechts). De deelauto staat vlakbij het station van Helmond, dus als je met de trein of bus komt, kun je makkelijk ‘overstappen’ op de deelauto.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de Greenwheels auto, heb je een abonnement nodig. Je kan je hiervoor aanmelden via greenwheels.nl. Met een abonnement kun je 24 uur per dag via de website of telefoon de Greenwheels auto reserveren. Je kan de auto openen met een chipkaart of je mobiele telefoon en vervolgens kun je gaan en staan waar je wilt. Maandelijks betaal je een klein bedrag voor het abonnement. Daarnaast ontvang je periodiek een rekening voor de gereden ritten.

Wat zijn de voordelen?

Een auto delen biedt verschillende voordelen. Het bespaart je de kosten van het bezitten van een eigen auto, die meestal niet meer dan een uurtje per dag wordt gebruikt. Maar het is ook goed voor het milieu, omdat een deelauto bewuster wordt gebruikt. Voor iedere deelauto doen gemiddeld drie mensen hun eigen auto weg. Het levert dus ook nog eens ruimte op de weg op.

Waar vind ik meer informatie?

Op greenwheels.nl vind je meer informatie over de deelauto aan de Kasteel Traverse. Of download gratis de Greenwheels-app in de Appstore of via Google Play. Informatie over andere deelauto’s in Nederland vind je op  deelauto.nl.

bron : Helmond.nl