Rondje Helmond in APP Brabant vertelt

Foto:

Tussen de drukke feestdagen door even lekker naar buiten? Dat kan! De
fietsroute Rondje Helmond loopt nu helemaal over het knooppuntennetwerk
én de route is opgenomen in de gratis route-app brabant vertelt. Laat je
aan de hand van foto’s en verhalen verleiden door al het moois dat
Helmond te bieden heeft. Je komt langs de mooiste en meest verrassende
plekjes van de stad; van prachtige groene gebieden, tot bijzondere
woonwijken, zoals Brandevoort, Dierdonk en Suytkade.Rondje Helmond is een bewegwijzerde fietsroute van 45 kilometer. Je kunt bij een willekeurig routebordje starten. Volg daarna de bordjes ‘Rondje Helmond’. Het maakt niet uit of je de route linksom of rechtsom fietst. Onderweg vind je drie openbare watertappunten van Brabant Water om een bidon of flesje te vullen. Voor de fietsers met een e-bike is er de mogelijkheid om langs de route op verschillende plekken hun elektrische fiets gratis op te laden. (kijk op www.rondjehelmond.nl voor de locaties).

Verhalen over Helmond, toen en nu
Wat de route bijzonder maakt, is de extra informatie in de app brabant vertelt. Tijdens het fietsen geeft je smartphone vanzelf een seintje als je een bijzonder punt passeert. Via de app krijg je extra informatie over dat punt, in verhalen en in beeld. Download gratis de app brabant vertelt via de App Store of Google Play, en download daarna de route Rondje Helmond. Als je de route thuis alvast op je smartphone zet, heb je op locatie geen internet meer nodig.

Over brabant vertelt
Brabant vertelt. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg, over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp, of over het ontstaan van het landschap. Elke fiets- en wandelroute in deze gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties nemen we je mee op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is. De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen maar ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.

Goed om te weten: naast Rondje Helmond staat ook de Kunstroute Helmond in de app brabant vertelt. Lees meer over deze en andere routes op www.brabantvertelt.nl.

brabant-vertelt