Nog 2 dagen om kandidaten op te geven voor de Jacques Vriens Jeugdprijs

Foto: Helmond Nieuws

Eén keer per twee jaar reikt de gemeente Helmond de Jacques Vriens Jeugd Cultuurprijs uit. Kinderen en jongeren van 7 tot en met 17 jaar komen in aanmerking als ze een bijzondere prestatie hebben verricht op cultureel gebied. Er zijn twee prijzen te winnen: een juryprijs en een publieksprijs.

Waarom de Jacques Vriens Jeugd Cultuurprijs? Als eerste wil de gemeente Helmond  graag diegene in het culturele zonnetje zetten die een bijzondere culturele prestatie heeft verricht en een voorbeeld kan zijn voor leeftijdsgenoten in Helmond. Cultuur is zo veel meer dan schilderijen en viool spelen; het is ook hiphop, dichten, mode, dj, foto, video, carnaval en nog veel meer.

En waarom Jacques Vriens? Iedereen weet wie de beroemde kinderboekenschrijver Jacques Vriens is. Jacques Vriens heeft een bijzondere band met Helmond. Hij heeft jaren in Helmond gewoond en bracht er zijn jeugd door. Hij was jong in Helmond.

In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. De juryprijs ging naar Ilse van Kraaij. Thom Koolen ontving de publieksprijs ging naar. Daarnaast kende de jury een extra prijs toe: de stimuleringsprijs, die naar Megan Boon ging.

Nominaties indienen

Kandidaten kunnen worden genomineerd tot en met 20 januari 2015. Meer informatie en criteria voor nominatie zijn te vinden in onderstaande documenten:

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 17 mei 2015. De jury staat ook dit jaar weer onder voorzitterschap van Jacques Vriens zelf. Verder zitten in de jury:

  • Martijn Verschuren (instructeur en choreograaf bij Unity Eight)
  • Fons Jacobs (oud burgemeester van Helmond)
  • Jolijn Brouwers (ArtEvent en cultureel ondernemer)
  • Olga Ferwerda (Literair Café)
  • Mieke Chatrou (Cultuurcontact)