Heb jij nog grootmoeders tips?

Foto: Helmond Nieuws

Meld hen dan uiterlijk 29 januari aan via [email protected] en richt je e-mail aan Rosie Lelivelt (medewerker activiteiten) met vermelding van je naam en telefoonnummer.

Participatieproject

We hebben fotografe Romi Tweebeeke gevraagd om een participatieproject op te starten dat past bij het thema van de kunstexpositie ‘Vrouw en Werk’ die vanaf 3 februari te zien is in de Boscotondohal. En daarom legt Romi grootmoeders tips op beeld vast (in de periode april/mei). De fotografe vindt het jammer dat grootmoeders tips steeds meer verloren gaan. Bovendien heeft Romi een belangrijke missie: het negatieve imago rondom ouder worden veranderen. De foto’s zijn straks te zien op diverse locaties in Helmond.

Oproep

Heb jij grootmoeders tips die je met ons wilt delen? Lever ze handgeschreven in bij het museum, of stuur ze naar het museum, locatie Kasteelplein 1, 5701 PP Helmond t.a.v. Rosie Lelivelt. Vermeld ook je  naam en telefoonnummer. We vragen eveneens via de lokale kranten aandacht voor grootmoeders tips met het verzoek aan iedereen om  (handgeschreven) tips in te leveren. Alle tips samen stellen we tentoon en we maken er een boekje van zodat ze niet verloren gaan.

Romi Tweebeeke (1989,Almere) is een documentaire fotograaf met een fascinatie voor het feit dat we steeds ouder kunnen worden. De bestaande levensfases verschuiven en we hebben als ware ‘extra’ tijd om te besteden.

Hoe kunnen we deze ‘extra’ tijd invullen? Deze vraag gaat Romi proberen te beantwoorden door op zoek te gaan naar bijzondere, vaak enigszins verborgen verhalen. Romi heeft namelijk een belangrijke missie: het negatieve imago rondom ouder worden veranderen. Haar  werk verscheen eerder in: De Volkskrant, NRC
next, Brabants Dagblad, De Morgen, HP / De Tijd en bij Fotostudio de Jong (televisie). Ook werd haar werk afgelopen zomer geëxposeerd in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch en ze bracht zelf haar eerste fotoboek uit over een eeneiige tweeling van 89 jaar.