Mogelijk toch een Profronde van Stiphout

Foto: Helmond Nieuws

De kans is aanwezig dat de Profronde van Stiphout dit jaar toch zal gaan plaatsvinden, er is een nieuw comité die de organisatie van het evenement op zich wil gaan nemen, en door nieuwe gespreken is er al voor 100.000 euro aan sponsorgelden toegezegd.

Enkele maanden geleden kwam het slechte nieuws naar buiten dat de Profronde van Stiphout ermee moest stoppen omdat het niet meer levensvatbaar zou zijn. De inkomsten liepen jaarlijks terug en de sponsoren haakten af. Door een gesprek met de organisatie van de Profronde van Boxmeer Pierre Hermans die in 2013 daar de Profronde nieuw leven in wist te blazen, zijn er nu nog mogelijkheden voor een doorstart.

Patrick Houthooft geeft aan dat er nog drie andere sponsoren na aan het denken zijn om als sponsor toe te treden. Verder bestaat het nieuwe comité uit voorzitter Johan van der Vorst van wielerclub Buitenlust en Toon Dingen, lid van de raad van commissarissen van de Rabobank en natuurlijk Sportmanager Patrick Houthooft.

Lees [HIER] Krijgt Profronde van Stiphout 2e kans

Lees [HIER] Het is gedaan met de Profronde van Stiphout

De beslissing zal voor 1 februari genomen moeten worden, er zijn nog andere gegadigden die het evenement opnieuw uit willen vinden, wel zal de Profronde van Stiphout bij een doorstart een Profronde blijven. Dit gezellige en onmisbare evenement voor Helmond trekt jaarlijk ongeveer 20.000 bezoekers naar Stiphout.

bron : ED