Het is gedaan met de Profronde van Stiphout

De Profronde van Stiphout is het afgelopen jaar voor de laatste keer georganiseerd, de sponsoren haakten af en de inkomsten liepen al enkele jaren terug en zonder nieuwe sponsoren kan het evenement jammer genoeg niet meer bestaan.

Vier hoofdsponsoren houden ermee op, waarvan twee bedrijven failliet zijn gegaan en als genade klap gaf Bavaria te kennen  wel door te willen gaan maar geen geld meer in het evenement te willen stoppen.

De laatste jaren namen de bezoekers aantallen toe maar dit waren voornamelijk niet betalende bezoekers die een manier gevonden hadden om gratis naar binnen te kunnen. En van de drankomzet moet de organisatie het niet hebben dus het doek gaat vallen voor het 50 jarig bestaande evenement.

Nieuwe sponsoren blijven uit en de gemeente wil ook geen medewerking geven en dan is het duidelijk dat er geen 51e editie van het evenement zal gaan plaatsvinden. Ook zal er geen amateurkoers meer gereden worden van de 50 jaar ronde van Stiphout waren de laatste 35 namelijk profrondes.