Maandelijks spreekuur nu ook opgepikt door Eric de Vries

Foto: Pressvisuals.com - Erik de Vries

Wethouder Erik de Vries begint net als wethouder Van der Zanden met een maandelijks spreekuur voor inwoners. Eens per maand is hij op donderdag of vrijdag te vinden op wisselende plekken in de stad.

Het eerste spreekuur is op donderdag 12 februari tussen 19.30 en 20.30 uur in De Fonkel in de Binnenstad. Inwoners die vragen willen stellen of hun ervaringen willen delen met de wethouder op het gebied van mobiliteit, beheer & onderhoud, groen, wijkgericht werken en toerisme & recreatie kunnen zich aanmelden. Bij wijze van proef vinden de wethouderspreekuren tot aan de zomervakantie plaats.

Lees [HIER] Wethouder Van der Zanden start met spreekuur voor inwoners

Wethouder De Vries wil graag nauw in contact blijven met de stad. “Ik wil blijven proeven wat er leeft in de stad. Ik wil graag gebruik maken van de ideeën, creativiteit en ervaringen van de inwoners. Nu kom ik natuurlijk altijd al allerlei mensen tegen, maar het leek me goed om een vaste mogelijkheid te bieden voor Helmonders om gemakkelijk 1-op-1 met mij te kunnen spreken. Als de proef een succes is, dan doe ik dus per jaar elke wijk aan met mijn spreekuur. Ik kijk er naar uit!”

Spreekuur wethouder De Vries op 12 februari

Op 12 februari houdt wethouder De Vries van 19.30 tot 20.30 uur zijn eerste spreekuur in Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 131. Mensen die graag met de wethouder van gedachten wisselen over een van bovengenoemde onderwerpen kunnen zich uiterlijk donderdag 5 februari aanmelden. Zij kunnen naam, contactgegevens en het onderwerp van het gesprek doorgeven aan het secretariaat (Tanja Geelen) via telefoonnummer 14 0492, of via e-mail: [email protected]

Spreekuur wethouder Van der Zanden op 12 februari

Wethouder Van der Zanden houdt ook op 12 februari in Wijkhuis De Fonkel haar spreekuur. Deze is ook tussen 19.30 en 20.30 uur. Haar gespreksonderwerpen zijn: zorg en ondersteuning (Wmo), armoede en ouderen. Mensen die graag met de wethouder hierover van gedachten willen wisselen, kunnen zich uiterlijk donderdag 5 februari aanmelden. Zij kunnen naam, contactgegevens en het onderwerp van het gesprek doorgeven aan het secretariaat (Jolanda Benders) via telefoonnummer 14 0492, of via e-mail: [email protected].

Per gesprek wordt 15 minuten uitgetrokken. De spreekuren zijn niet bedoeld om klachten in te dienen, bezwaar aan te tekenen of om persoonlijke dossiers door te spreken. Daarvoor biedt de gemeente andere mogelijkheden. Op www.helmond.nl staat daarover meer informatie.

Proef met spreekuren

In de eerste helft van 2015 houden beide wethouders –bij wijze van proef– meerdere spreekuren op diverse locaties in de stad. In de zomer wordt gekeken of het spreekuur voorziet in een behoefte en of de spreekuren voortgezet worden.