Carnaval in Helmond! Wat en waar…

Foto: Helmond Nieuws

Tijdens Carnaval zijn er diverse festiviteiten in Helmond. De grootste carnavalsoptocht van het zuiden trekt door het centrum van de stad. Er zijn ook optochten in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis. Op zaterdag overhandigt burgemeester Blanksma-van den Heuvel de sleutel van de stad aan Prins Briek XLII.

Op de website www.helmond.nl/carnaval is meer informatie te vinden over de vier carnavalsoptochten in Helmond. Daar staan ook tips voor een brandveilige Carnaval en van hoe je een woninginbraak tijdens Carnaval kunt voorkomen.

Sleuteloverdracht en optochten

In Helmond vinden met Carnaval de volgende festiviteiten plaats:

Zaterdag 14 februari, 13.00 uur: sleuteloverdracht aan prins Briek XLII (42ste) in het kasteel
Zaterdag 14 februari, 13.00 uur: optocht in Mierlo-Hout
Zaterdag 14 februari, 14.00 uur: optocht in Stiphout
Zondag 15 februari, 14.30 uur: de grootste optocht van het zuiden in het Centrum
Maandag 16 februari, 13.30 uur: optocht in Brouwhuis

Wegafsluitingen

Tijdens de optochten en bij andere festiviteiten zijn er wegen afgesloten. Gemeente Helmond roept weggebruikers op tijdens de carnavalsdagen extra alert te zijn en rekening te houden met grote wandelende groepen (met kinderen). De wegafsluitingen worden aangegeven met verkeersborden of begeleid door verkeersregelaars. Met de gebruikelijke gele borden worden de omleidingsroutes aangegeven. Let goed op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op, zodat Carnaval veilig kan verlopen.

Centrum

In het centrum van Helmond zijn een gedeelte van de Kanaaldijk Noord-West en een deel van de Steenweg afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 14 februari 11.00 uur tot woensdag 18 februari 6.00 uur, behalve op maandag- en dinsdagochtend. Het verkeer wordt omgeleid via de Julianalaan, Jan van Brabantlaan, Europaweg en Eikendreef. Tijdens de optocht in Helmond-Centrum zijn diverse straten afgesloten tussen 9.00 en 18.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Jan van Brabantlaan – Eikendreef en Zuidende – Binderseind.

Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis

Op zaterdag van 11.30 tot 15.30 uur zijn in Mierlo-Hout de Hoofdstraat (incl. spoorwegovergang) en Houtse Parallelweg afgesloten. Voetgangers en fietsers kunnen wel oversteken bij de spoorwegovergang, die wordt bemand door verkeersregelaars. In Stiphout is de Dorpsstraat afgesloten op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. In Brouwhuis zijn op maandag enkele straten afgesloten van 12.00 tot 16.30 uur.

Ook tijdens Carnaval is Helmond Fris

Ook tijdens Carnaval geldt dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen drinken. De gemeente zal tijdens Carnaval controles uitvoeren. Er kunnen zowel controles plaatsvinden in cafés als op straat. Als een jongere onder de 18 jaar wordt betrapt op alcohol drinken of op het in bezit hebben van alcohol op straat, kan hij of zij een boete krijgen van € 90,-. Blijf dus fris als je nog geen 18 bent.