Helmond Sport laat in blessuretijd voorsprong verdwijnen

Helmond Sport wacht nog steeds op zijn eerste uitzege van deze competitie, het team van Jan van Dijk slaagde er niet in om een 0-1 voorsprong door de blessuretijd heen te loodsen.

In stadion de Geusselt (waar het bijna onophoudelijk regende of zelfs sneeuwde) begon HS prima, een voorzet vanaf de linkervleugel van Justiana werd door MVV’er Marco Ospitalieri tegen de eigen paal geschoten, waarna Duda de bal op een presenteerblaadje gaf aan zijn collega-spits Tuijp (5′ ;0-1).

Voor Tuijp zou de wedstrijd niet lang meer duren, tien minuten later moest hij geblesseerd (daar heeft HS er overigens al genoeg van) het veld verlaten, invaller Koot werd nu het nieuwe maatje van de jeugdige Duda in de spits. Deze tweemansvoorhoede zou niet vaak in het spel voorkomen, HS werd naar mate de eerste helft vorderde steeds verder naar achteren gedrongen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden (waarin er kans op kans werd weggeven) greep de Helmondse achterhoede nu wat resoluter in. Mocht er toch een bal op doel komen, dan was er nog altijd doelman Van der Steen die vanmiddag weer een uitstekende partij keepte.

Zo werden nog voor de rust zowel Niels Vorthoren als ex-HS speler Davy Brouwers tot twee keer toe van scoren afgehouden, en ook na de rust had de Helmondse doelman het veel drukker dan zijn collega Coppens. De Helmondse kansen/mogelijkheden waren meestal het gevolg van erg slordig balverlies van de Maastrichtenaren, eigenlijk duurde het tot de 65e minuut voordat HS met een vloeiende aanval (opgezet door Duda, afronding door Koot) het vijandelijke doel bereikte. Later zou invaller Elbers (terug van zijn langdurige blessure) nog een schot op doel lossen, maar het was toch vooral een kwestie van tegenhouden.

Toen de tweede van de drie minuten blessuretijd al was aangebroken bezweek HS (dat een tomeloze inzet toonde vandaag) dan toch onder de Maastrichtse druk, invaller Wilimilio Vink kon ongehinderd van dichtbij doel treffen (90’+2 ;1-1).

HS blijft na dit gelijkspel op de voorlaatste plaats staan van de Jupiler League. A.s. vrijdag komt de hekkensluiter RKC Waalwijk op bezoek in het Lavans Stadion.

bron : Helmond Sport