Belastingaangifte… het is weer zover

Foto: Helmond Nieuws

Voor 1 mei dient u bij de Belastingdienst aangifte te doen over uw inkomstenbelasting van 2014. Heeft u hierbij hulp nodig? Dan kunt u terecht in de Stadswinkel aan het Frans Joseph van Thielpark 1. Daar zitten medewerkers van de Belastingdienst klaar om u te helpen.

U kunt terecht vanaf maandag 9 maart tot en met half mei (afhankelijk van de vraag). De hulp is gratis.

Afspraak via de Belastingtelefoon

Maak wel eerst even een afspraak via de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis). U kunt de afspraak dus niet via de gemeente maken, maar bij de Belastingdienst. Voor hulp bij uw belastingaangifte gelden de volgende voorwaarden:

  • De gratis service is beschikbaar voor inwoners van Helmond en de Peelregio
  • U dient zorgtoeslag te ontvangen
  • U kunt terecht op maandag, dinsdag en donderdag
  • De formulieren worden ingevuld door medewerkers van de Belastingdienst
  • Aanmelden kan vanaf nu tot eind april via telefoonnummer 0800-0543 (gratis), dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

U ontvangt van de Belastingdienst een bevestiging van uw afspraak. Daarin staat precies wat u mee dient te nemen naar de afspraak (jaaropgaves, DigiD-inlogcode, enz.). Neemt u ook de afspraakbevestiging mee naar uw afspraak.

Hulp bij belastingaangifte voor senioren

Speciaal voor senioren is er hulp bij de belastingaangifte aan huis. Deze service is er voor alle inwoners van 65 jaar en ouder. Inwoners die jonger dan 65 jaar zijn en lid zijn van de (ouderen)bonden ANBO, KBO of PCOB kunnen er ook gebruik van maken. Een speciaal opgeleide persoon van HUBA (hulp bij belastingaangifte) komt dan bij u thuis op bezoek om de formulieren in te vullen. De kosten bedragen € 12,00.

U komt hiervoor in aanmerking als u zorgtoeslag ontvangt. U kunt zich voor deze service aanmelden door te mailen naar [email protected]. Vermeld in de onderwerpregel: HUBA 2014 en uw naam. Als u eerder gebruik hebt gemaakt van HUBA kunt u de naam vermelden van de persoon die u toen geholpen heeft. Dan zorgt HUBA ervoor dat die persoon nu weer bij u op bezoek komt. DigiD is niet noodzakelijk, u kunt gebruik maken van de machtingscode die de Belastingdienst verstrekt.