Helmond Sport schoolvoetbaltoernooi wederom geslaagd

Foto: Helmond Sport

Ieder jaar organiseert Helmond Sport in samenwerking met de Johan Cruyff foundation het Johan Cruyff Court schoolvoetbaltoernooi. Het toernooi stimuleert de kinderen van verschillende basisscholen in Helmond om in beweging te komen en te sporten. Met meer dan 150 deelnemers is dat ook dit jaar weer gelukt.

Afgelopen woensdag 11 en 18 maart werd er gestreden om de titel, “beste basisschool van Helmond 2015”. Op 11 maart speelden de jongens de voorrondes en op 18 maart werd er een beslissende finalepoule gespeeld. Ook de meisjesteams speelde op 18 maart de finalepoule.

Kinderen van groepen 7/8 van verschillende basisscholen uit Helmond speelden tegen elkaar. De wedstrijden stonden in het teken van Fair Play & Respect. Er werd daarom ook een Respect Award uitgereikt aan de sportiefste teams. Hoewel eigenlijk alle teams met respect voetbalde hebben de jongens van CBS De Rank 1 en de meisjes van De Vuurvogel de Respect Award gewonnen.

De titel van “beste basisschool van Helmond 2015” bij de jongens ging, na een spannende finalepoule, uiteindelijk naar De Vuurvogel. Bij de meisjes ging basisschool St. Trudo er met de titel vandoor. Beide teams zullen Helmond vertegenwoordigen in de regiofinales en hopelijk zelfs de nationale finale in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Wij willen graag iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan het sportieve Helmond Sport schoolvoetbaltoernooi! En wij wensen De Vuurvogel en St. Trudo veel succes in de volgende ronde.

bron : Helmond Sport