Vier de nationale museumweek bij het Helmonds museum

Foto: Helmond Nieuws

Van 18 t/m 26 april is het Nationale Museumweek. Bij ons museum kun je in die week terecht voor een interessant en leuk activiteitenaanbod met als thema ‘de werkende vrouw’. Ook na de Museumweek organiseren we activiteiten zoals een rondleiding door de conservator op Dag van de Arbeid (1 mei) en een muziekmiddag op 17 mei in samenwerking met Kunstkwartier Helmond, Stichting Windkracht, Helmonds Vocaal Ensemble en Vrienden van het museum.

Tijdens de Nationale Museumweek kun je meedoen met rondleidingen door de tentoonstellingen ‘Vrouw en Werk, door de ogen van de kunstenaar 1865-2015’ (locatie Boscotondohal) en ‘Verder dan Van Gogh, kunst uit eigen collectie’ (locatie kasteel). Ook zijn er diverse lezingen met bekende gastsprekers bij te wonen zoals de lezing op 21 april door Jolanda Holwerda, hoofdredacteur van vrouwenmagazine Lof. Op 19 april is er een lezing door Josette Dijkhuizen. Josette is ondernemersadviseur, onderzoeker, auteur en spreker en zij was in 2013 Vrouwenvertegenwoordiger in de Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Meer informatie over ons activiteitenprogramma (activiteiten, tijden, data, entreegelden) lees je in de flyer die bij dit persbericht en deze e-mail is bijgevoegd.

Werkende vrouwen in de kunst

Naast de Nationale Museumweek, Dag van de Arbeid en de muziekmiddag is er nog het fotografieproject van Romi Tweebeeke dat naar verwachting in de maand mei is te zien op het Havenplein. Al deze activiteiten organiseert het museum speciaal rondom de tentoonstelling ‘Vrouw en Werk, door de ogen van de kunstenaar 1865-2015’ (t/m 7 juni). Deze kunstpresentatie (o.a. schilderwerken en fotografie) zet aan tot nadenken over de positie van de vrouw in het verleden én in het Nederland/de wereld van nu. Er is werk te zien van onder andere Isaac Israëls (NL), Constantin Meunier (B), Eva Besnyö (NL), Martin Parr (GB), Jan Toorop (NL), Edward Burtynsky (CAN), Suze Robertson (NL), Käthe Kollwitz (D), Anton van Rappard (NL), Michael Wolf (D) en Tuomo Manninen (FIN).