Wegwerkzaamheden op Oostende en de Uiverlaan

Foto: Helmond Nieuws

Vanaf maandag 13 april vinden er wegwerkzaamheden plaats aan het Oostende en de Uiverlaan in Helmond. Op beide wegen wordt een gedeelte van de rijbaan opnieuw geasfalteerd. Het wegdek is in slechte staat en moet vervangen worden. Het werk duurt zeven dagen. Voorwaarde is wel dat het weer goed is. Voor bijvoorbeeld het aanbrengen van wegmarkering dient de weg droog te zijn.

Op het Oostende wordt er gewerkt tussen de Torenstraat en de Julianabrug, in de rijrichting van de Kanaaldijk. In de andere richting – dus vanaf de Kanaaldijk richting Uiverlaan – blijft de weg normaal open. Op de Uiverlaan wordt er juist gewerkt in de andere rijrichting, dus richting de Wethouder Ebbenlaan. Daar blijft de weg open richting het Oostende.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden is het gedeelte waar gewerkt wordt volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Er gelden omleidingsroutes richting onder andere het Elkerliek ziekenhuis en Aarle-Rixtel. Volg hiervoor de gebruikelijke gele borden. Gemeente Helmond adviseert weggebruikers de adviesroutes aan te houden, omdat die routes geschikt zijn voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen het werk ongehinderd passeren.

Extra lange werkdagen

De aannemer die het werk gaat uitvoeren, de firma Mourik, is onder andere gekozen, omdat zij het werk binnen de snelst mogelijke tijd kan uitvoeren. De aannemer heeft aangegeven het werk binnen zeven dagen af te kunnen hebben. Er wordt doorgewerkt in het weekend en zo zal het werk op zondag 19 april gereed zijn, onder de voorwaarde dat de weersomstandigheden meezitten. Als het vaak regent in die week, kan het werk langer duren. Om het werk binnen zeven dagen af te kunnen krijgen, werkt de aannemer op doordeweekse dagen van 7.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 8.00 tot 20.00 uur. Dit wordt gedaan om de overlast voor de weggebruiker tot een week te beperken.

Kaart met omleidingsroutes

Op www.helmond.nl is een plattegrond te vinden met daarop de afgesloten weggedeelten en de omleidingsroutes.