T.G.I.F.

Foto: Cacaofabriek TGIF

Iedere vrijdag weer zijn we blij met het weekend. Maar op vrijdag 24 april ben je extra blij. Want dan is het Thank God It’s Friday, een moment waarop je wederom vier verrassende mini-presentaties kunt bijwonen. En daarna is er live-muziek met een borrel, allemaal in het restaurant van de Cacaofabriek. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Alles kan

Die verrassende mini-presentaties kunnen over alles gaan. Biologie, marketing, of gewoon een gek idee van je buurman. Maar één ding is zeker: ze verrassen en inspireren en geven je stof tot nadenken, ook al is het bijna weekend. Denk maar aan de TED talks of de Pecha Kucha praatjes. Iedere mini-presentatie duurt 6 minuten. Als je geboeid bent, klets je tijdens de borrel verder met de spreker. Vind je het niks, dan zijn er nog drie andere praatjes!

Programma TGIF #4

Hélène Willems – De menselijke maat in astronomie

We weten allemaal wel dat het heelal enorm groot is, er wordt heel gemakkelijk over lichtjaren gesproken, grote en kleine planeten en manen. Maar op een of andere manier blijft het abstract. Middels deze presentatie laat Hélène zien hoe groot en ver alles in het heelal is door voor ons bekende afstanden en groottes.

Cas Verstappen en Lyra Hoeben – Een betere wereld

In 2002 startte op de ‘Knip’ een enthousiaste docent met debatteren. Nu, 13 jaar later heeft één van zijn eerste debaters met een tweetal collega’s het stokje overgenomen. Doel? Leerlingen leren spreken, zelfvertrouwen geven en hen het inzicht geven dat ze veel meer kunnen dan dat ze zelf weten. Hoe? Door ze te inspireren. En dat is precies wat twee van hun leerlingen vandaag ook met jou gaan doen. Cas Verstappen en Lyra Hoeben zullen hun idee ontvouwen van hoe een betere wereld te creëren. Kippenvel gegarandeerd.

Mark Drübe en Michiel Fondse – Ikke, ikke, ikke en de rest

Mark en Michiel vormen samen The Coachbrothers. Volgens hen is het Ik-tijdperk een mooie vingeroefening geweest voor de maatschappij van nu. De maatschappij die in transitie is en die vraagt om meer vanuit eigen kracht en regie te handelen. Iets wat in allerlei sectoren om ons heen gaande is. Of te wel: een positief geluid hoe we als samenleving van een ego-maatschappij uitgroeien naar een wij-maatschappij. Sterker nog: Helmond is de voorloper én het episch centrum van deze ontwikkeling, die hier al in 1988 is ingezet.

Mounir Toub – Het beste uit jezelf halen

Mounir kun je herkennen van tv, waar deze Helmonder kok is bij het bekende kookkanaal 24 Kitchen. Maar hij is ook fulltime docent aan het Summa College in Eindhoven, vader, fanatiek zaalvoetballer en ga zo maar door. Als 2e generatie Marokkaanse Nederlander heeft Mounir op zijn pad de nodige barrières toegeworpen gekregen. ‘Ik zie al die uitdagingen als mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen, aan te sterken en om er van te leren.’ In het dagelijks leven gebruikt hij deze ‘obstakels’ nog steeds om zichzelf uit te dagen, te verbeteren en te profileren. Al die energie zet hij om in creativiteit, positiviteit en vooral productiviteit. ‘Ik kan mij niet voorstellen dat ik maar met één ding tegelijk bezig ben.’

Muziek van: Het Herbie Guldenaar en Sebastiaan Kooijman duo

Herbie Guldenaar is een begrip in de Nederlandse jazz scene; de Helmondse gitarist met conservatorium achtergrond is een veel gevraagd sessiemuzikant. Bij de jeugd is hij vooral bekend als muziekdocent op de Jan van Brabant. Ook Sebastiaan Kooijman is een conservatorium geschoold muzikant die als sessiemuzikant met zijn contrabas het hele land doortrekt. De combinatie van deze twee fabelachtige muzikanten sluit naadloos aan bij het gevoel van TGIF.

Eet je mee?

Na afloop van de praatjes kun je blijven eten, want Mounir Toub zal zijn signature dish koken! Kosten: €12,50 per persoon, reserveren kan via de website van de Cacaofabriek of in het restaurant zelf. Ben er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plekken 🙂

Datum | vrijdag 24 april

Tijd | 16.00 tot 18.00 uur

Locatie | De Cacaofabriek, Helmond

Toegang | gratis

Voor wie | Iedereen is welkom

www.tgifhelmond.nl