Zware nederlaag tegen Roda JC

Helmond Sport heeft zondagmiddag een kansloze nederlaag geleden, in het Parkstad Limburg Stadion werd het maar liefst 7-0 voor Roda JC. De Limburgers hadden een roerige week achter de rug met daarin een 6-0 nederlaag tegen Sparta gevolgd door het vertrek van hoofdtrainer Rene Trost, maar vonden in HS de ideale tegenstander om het blazoen op te poetsen.

Vanaf het beginsignaal waren de geel-zwarten heer en meester, en dat werd ook snel op het scorebord tot uitdrukking gebracht. Middenvelder Mitchell Paulissen werd nauwelijks een strobreed in de weg gelegd toen hij het strafschopgebebied inliep, zijn afronding kostte hem ook weinig moeite (6′ ;1-0). In het daarop volgende kwartier liet de thuisclub drie opgelegde kansen onbenut, de tweede treffer viel uiteindelijk uit een corner van ex-HS speler Marc Hocher (die geen kind had aan zijn bewaker Maiky Fecunda) ingekopt door de vrijstaande Bart Biemans (21′ ;2-0). Ook de volgende treffer viel uit een corner, een kopbal van spits Frank Demouge werd nog van de lijn gehaald, maar Tom van Hyfte scoorde toen de Helmondse verdediging er niet in slaagde om de bal verder weg te werken (25′ ;3-0).

HS kwam voor rust niet verder dan een inzet van Nieskens uit een corner die net over ging, en een kans voor Elbers die net een paar centimeter te kort kwam om Roda-keeper Bram Verbist te passeren. Wouter van der Steen werd nog wel een keer gepasseerd in de eerste helft, Paulissen kon zich eenvoudig ontdoen van Jeffrey van Nuland om vervolgens de verste hoek te zoeken (42′ ;4-0).

Ook de tweede helft begon slecht voor HS, Justiana maakte in het strafschopgebied een onnodige overtreding op rechtsbuiten Danny Scheurs, die zelf de door scheidsrechter Van de Kerkhof toegekende strafschop benutte (49′ ;5-0).  Nog geen minuut later konden de 9.782 toeschouwers wederom juichen (en op verzoek van de stadionspeaker luidkeels de achternaam van de doelpuntenmaker en de tussenstand roepen, dit alles volgens goed Duits gebruik), nu was het Frank Demouge die van dichtbij binnenkopte (50′ ;6-0). Toen ruim binnen het uur al de zevende tegentreffer kwam, Paulissen zorgde met een kopbal voor zijn derde treffer van de zonnige middag (57′ ;7-0), leken zelfs dubbele cijfers en daarmee de grootste nederlaag ooit (dit negatieve record staat op 10-1) in het vooruitzicht. Gelukkig werd de aanvalsdrift tegen het einde toe minder bij het team dat nu onder leiding staat van Rick Plum, groter leed bleef HS nog bespaard.

HS blijft na deze nederlaag op de achttiende plaats staan van de Jupiler League, a.s. vrijdag speelt HS weer tegen een geel-zwarte formatie uit Limburg, dan komt VVV Venlo op bezoek in het Lavans Stadion.

bron : Helmond Sport