Literaire wandeling in app “Brabant vertelt”

Foto: Helmond Marketing

Ben je ooit in een stad geweest waar literatuur voor het oprapen ligt? In het centrum van Helmond sieren naast openbare kunst ook gedichten en proza verschillende gevels en het straatmeubilair. Het aanbreken van de lente geeft een mooie gelegenheid om de Literaire Wandeling te ontdekken. Vanaf nu worden de gedichten zelfs aan je voorgelezen als je de route bewandelt met de gratis route-app brabant vertelt.

De wandeling start en eindigt logischerwijs bij Bibliotheek Helmond-Peel aan de Watermolenwal 11. De route voert je door Helmond centrum en langs verschillende boekhandels, knusse en historische locaties. Hoogtepunt is het gedicht ‘Ik was een kind in dit hotel’ van Jacques Vriens waarin hij zijn jeugd beschrijft. De Literaire Wandeling bestaat ruim 10 jaar en is opgesteld door de Openbare Bibliotheek, Literair Café Helmond, Gemeente Helmond en Centrummanagement Helmond.

Viering van de route op de app brabant vertelt Sinds kort staat de Literaire Wandeling op de gratis route-app brabant vertelt en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 18 april om 11.00 uur gaat oud stadsdichter Bert Kuijpers u voor en opent samen met kinderen van stichting Maranou de Literaire Wandeling op de app. Op de route dragen verschillende kinderen samen met de oud stadsdichter gedichten en proza voor. Meewandelen? Dat kan, meld je aan via [email protected] Over brabant vertelt Brabant vertelt. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg, over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp, of over het ontstaan van het landschap. Elke fiets- en wandelroute in deze gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties nemen we je mee op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is. De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen maar ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.

Goed om te weten: naast de Literaire Wandeling staat ook Rondje Helmond en de Kunstroute Helmond in de app brabant vertelt. Lees meer over deze en andere routes op www.brabantvertelt.nl.