Wat is er te beleven tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Foto: Helmond Nieuws

Tijdens Koningsnacht en op Koningsdag vinden er weer tal van activiteiten plaats in Helmond. In het centrum van de stad en ook in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis.

Zondag is er koopzondag in het centrum van de stad. ’s Avonds, tijdens Koningsnacht, concentreert het feest zich met name rondom het Havenplein. Op Koningsdag is er de jaarlijkse Slingermarkt met meer dan 500 kramen. Verder is er een Kindervrijmarkt bij Boscotondo en zijn er diverse muziekoptredens. Om 22.00 uur wordt Koningsdag afgesloten met een vuurwerkshow in de Kasteeltuin.

Wegafsluitingen

Van zondagavond 20.00 uur tot de nacht van maandag op dinsdag 00.30 uur zijn er in het centrum van de stad diverse wegen afgesloten voor het verkeer. Het gaat onder andere om de Kanaaldijk – tussen Eikendreef en Julianalaan – en gedeeltes van de Steenweg en Havenweg en de Ameidewal. De omleidingsroute wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden. Van zondagavond 20.00 uur tot dinsdag 00.30 uur mag u niet parkeren langs de Kanaaldijk Noordwest of op de Ameidewal. Daar geldt dan een parkeerverbod.

Verder zijn de volgende wegen afgesloten:

  • Brouwhuis: parkeerterrein Jumbo, daar vindt een oranjemarkt plaats (zondag 26 april)
  • Stiphout: een gedeelte van de Dorpsstraat (Koningsdag)
  • Mierlo-Hout: kerkplein en een gedeelte van de Pastoor Elsenstraat (Koningsdag)

Gratis parkeren op Koningsdag

Op Koningsdag kunt u gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind en op de parkeerplaatsen op straat. Let er wel op dat u niet parkeert buiten de parkeervakken, op een vergunninghoudersplek of op een parkeerplek voor elektrische auto’s, want dat mag niet. Medewerkers van Stichting Stadswacht Helmond zullen hierop controleren. Op zondag geldt er betaald parkeren, omdat het dan koopzondag is.