Haagse Rozenknop viert 100-jarig bestaan

Foto: Haagse Rozenknop

Op 2 mei viert handboogvereniging Haagse Rozenknop met een receptie haar 100-jarig bestaan. Deze 100 jaren zijn niet bepaald stil voorbij gegaan. ze hebben hoogte- en dieptepunten meegemaakt, maar gelukkig meer hoogtepunten.

Een dieptepunt was de storm die in Helmond-West vele vernielingen aanrichtte: bomen werden ontworteld en helaas werd ook onze accommodatie aan de Heeklaan grotendeels vernield. Toen we van de eerste schrik bekomen waren, werd meteen aan de opbouw begonnen. Want zo zijn ze bij het Haagse Rozenknopje dan ook wel weer.

Een hoogtepunt was de gouden medaille van lid Driekske van Bussel op de Olympische spelen van 1920 in Antwerpen op het onderdeel bewegend vogeldoel 28 meter Deze medaille hebben zij op vele jubilea mogen tonen aan onze bezoekers, helaas weten zij nu niet meer wie van de nazaten hem nu in bezit heeft. Als u dit leest: graag zouden zij deze aan de gasten laten zien en daarna weer aan u terugbezorgen.

Naast kampioen van Nederland in de B-Klasse in 1990 is ongetwijfeld een hoogtepunt de ingebruikneming van onze vernieuwde geheel overdekte accommodatie. Hier kunnen leden en gasten gebruik maken van 10 schietbanen met afstanden van 18 en 25 meter.

Het Haagse Rozenknopje heeft op dit moment 25 leden en een tiental steunende leden. Daarnaast beoefent een aantal leden ook het 3D schieten, waarbij op verschillende afstanden op kunststof dieren wordt geschoten.