Hoe vaak check jij je telefoon per dag?

Foto: Nieuws.nl

De gemiddelde smartphonebezitters checkt ruim 1500 keer per week zijn telefoon. Dat schrijft SWNS op basis van onderzoek onder 2000 mensen van
marketingbureau Tecmark. Het onderzoek toont aan hoe afhankelijk mensen zijn geworden van hun smartphone.

In totaal gebruiken wij onze smartphone 3 uur en 16 minuten per dag om maar liefst gemiddeld 221 opdrachten uit te voeren.

Het begint al vroeg
Het leven van een gemiddelde smartphonegebruiker begint iedere dag bij zonsopgang als om 7.31 uur mail en Facebook worden gecheckt. Verder in bed bekijkt de meerderheid van de mensen het nieuws en krijgen vrienden vroeg al Whatsapp-berichtjes. Gedurende de dag worden treintijden opgezocht, bankzaken geregeld, foto’s geüpdatet, spelletjes gespeeld en statusupdates geplaatst op sociale media.

Routine
“Voor de meeste van ons is het een tweede natuur geworden”, zegt directeur van Tecmark, Richard Heyes. Volgens hem checkt bijna iedereen vlak na het ontwaken zijn telefoon. “Het is zoveel makkelijker om Facebook-updates op je telefoon te checken in plaats van op een computer die nog moet opstarten. We hebben niet zoveel tijd in de ochtend”, vertelt Heyes.

Zonder erbij na te denken
Velen zullen zich volgens Heyes niet realiseren hoe vaak ze met hun telefoon bezig zijn. Zo blijkt uit het onderzoek dat veel gebruikers hun telefoon gebruiken zonder het door te hebben. Vier op de tien ondervraagden gaf aan apps te hebben gecheckt zonder erbij na te denken.