Brabanders kiezen massaal voor Italië

Foto: Object nr. 198542 in Toscane © Interhome

Het favoriete vakantiehuisland van 2015 onder Brabanders is Italië. Dit blijkt uit onderzoekscijfers van Casamundo.nl naar het vakantiegedrag van Nederlanders ingedeeld naar provincies. Meer dan 20% van alle boekingen uit Noord-Brabant dat op het online vakantiehuizenportal is gemaakt in 2015, betreft Italië.

Op basis van hun boekingsgegevens onderzocht het online vakantiehuizenportal Casamundo.nl naar welke landen en regio’s inwoners van Nederlandse provincies dit jaar op vakantie gaan. Naast Italië, zijn Oostenrijk en Frankrijk erg populair bij Noord-Brabanders. De top vijf wordt aangevuld met Duitsland en Spanje. Opmerkelijk is dat Spanje enkel bij de inwoners van Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland in de top vijf staat.

Tirol populairste vakantieregio onder Brabanders

Italië staat als vakantieland weliswaar op nummer één, maar als favoriete vakantieregio kiezen Brabanders dit jaar voor de Oostenrijkse regio Tirol. In het onderzoek van Casamundo.nl staat de Italiaanse regio Toscane op nummer twee van populairste vakantieregio’s, gevolgd door de nummer drie Istrië in Kroatië.

Noord-Brabant vs. andere provincies

Wanneer gekeken wordt naar het verschil in vakantiekeuze tussen Brabanders en inwoners van andere provincies, valt op dat Istrië op nummer drie staat van meest populaire vakantieregio’s. Bij veel andere provincies neemt de Oostenrijkse regio Salzburg deze positie in. De nummer één en twee van Noord-Brabant, Tirol en Toscane, komen wel overeen met de vakantiekeuze van de andere Nederlandse provincies.

Casamundo.nl biedt meer dan 400.000 vakantie-accommodaties en heeft een divers aanbod in Europa, de V.S en daarbuiten. Accommodaties lopen uiteen van appartementen tussen de locals tot luxe vakantiehuizen en villa’s met idyllische ligging en hotelkamers. Zie voor het volledige aanbod www.casamundo.nl of bel het gratis servicenummer 0800 – 444 4022.

Casamundo 1

Object nr. 182881 in Tirol © Interhome