15e seizoen Kasteeltuinconcerten was groot succes

Foto: Erik van der Windt

In juli en augustus stond Helmond in het teken van de populaire Kasteeltuinconcerten. Zeven vrijdagavonden, zeven keer een volledige transformatie van de kasteeltuin, zeven verschillende bands, zeven fantastische optredens, zeven keer mooi weer en zeven keer een enthousiast publiek.

Tal van fantastische bands ontvingen we de afgelopen weken in de kasteeltuin van Helmond. Skalala, Bloody Buccaneers, LINK, Funky Fools, Stoot!, Timbazo, Tilt en Lesley Williams. Alle bands maakten er een groot feest van en zetten de kasteeltuin op z’n kop!

Bijzonder seizoen

Dit seizoen ontvingen we zo’n 46.000 bezoekers. Een nieuw record! Een onvergetelijk seizoen met bijzondere vrijdagavonden.  Zo hebben we de selectie van Helmond Sport gepresenteerd en zijn we dit jaar een samenwerking aangegaan met enkele maatschappelijke organisaties zoals: Speelhuis, Cacaofabriek, Omroep Helmond en- , Helmond Sport.  Natuurlijk stond de muziek centraal en werd er onder andere gedanst op ska en salsa, maar we huldigden ook kickbokser Nieky Holzken en we zongen mee met de Bloody Buccaneers en Lesley Williams.

Huldiging Nieky Holzken

Het voorlaatste kasteeltuinconcert was een tropisch feest met de band Timbazo. Zij warmden het publiek op voor de huldiging van de nieuwe Helmondse wereldkampioen kickboksen Nieky Holzken. Tijdens de pauze werd Nieky gehuldigd door loco-burgemeester Yvonne van Mierlo. Nieky en zijn familie genoten van alle aandacht op het podium en werden enthousiast toegejuicht door de vele fans.

De laatste avond

Tijdens de laatste vrijdagavond pakte niet alleen de band Tilt groots uit, ook Lesley Williams, die verschillende hits van André Hazes ten gehore bracht, zorgde er voor dat ruim 10.000 man luidkeels meezongen. DJ Miss BontBeats zorgde voor een swingende afterparty. Een fantastische zwoele zomeravond om nooit te vergeten.

Vuurwerkshow Traditiegetrouw, sloten we laatste avond en daarmee de Kasteeltuinconcertenreeks van 2015 af met een mooie vuurwerkshow.

The end

Wij hopen dat iedereen dit seizoen heel veel plezier heeft beleefd aan de concerten. Graag tot ziens tijdens de Kasteeltuinconcertenreeks 2016. Kijk voor allerlei leuke, swingende filmpjes en foto’s op: www.kasteeltuinconcerten.nl

Lees [HIER] meer over de Kasteeltuinconcerten