Zondagmiddag is Caratmiddag

Foto: Mannenkoor Lambardi - Helmond Marketing

Op de zon- en feestdagen van mei tot en met eind september vonden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-Concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeerden de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgden gedurende deze periode een concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen.

Op zondagmiddag 27 september vinden de laatste Carat-Concerten van 2015 plaats. Tijdens dit middagvullend programma dat start om 12:00 uur vinden er drie bijzondere optredens plaats. De muziekmiddag en daarmee de Carat-Concerten 2015 worden rond 16:00 uur afgesloten. Het concert is gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Programma zondag 27 september 2015:

  • 12.00 uur Stadskoor Grave Tijdens het Carat-Concert zal Stadskoor Grave, onder pianobegeleiding, een aantal werken uit het jubileumconcert ten gehore brengen. Als slotconcert van het diamanten jubileumjaar wordt nog het traditionele Kerstconcert gegeven. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een feestelijke avond voor leden, gastzanger(e)s(sen) en partners. Het repertoire bestaat uit (licht)klassieke werken van oude en eigentijdse componisten, eigentijdse populaire tot volksmuziek uit diverse landen. Ook diverse religieuze werken op het repertoire voor zowel concertuitvoeringen als voor uitvoering tijdens bijzondere gelegenheden van koorleden.Het zingen wordt als een feest van muzikale verwondering beleefd. Het “Stadskoor Grave” staat onder professionele muzikale leiding van de heer Geert Verhallen met aan de piano onze virtuoze pianiste Molly Ho. De jaarlijkse feestavond met partners, het gezellig samenzijn na het zomerconcert voorafgaand aan de zomervakantie en de Nieuwjaarsborrel verstevigen de saamhorigheid en sociale contacten tussen de leden onderling. www.stadskoor-grave.nl

    • Stadskoor Grave is 60 jaren jong. Het is een gemengd profaan koor en een begrip in de stad Grave en omgeving. Het koor is in 1955 opgericht als R.K. Gemengde Zangvereniging. In 2010 is de naam gewijzigd in “Stadskoor Grave”. Op zaterdagavond 17 oktober en zondagmiddag 18 oktober 2015 zal het jubileumconcert worden uitgevoerd in de Zorgresidentie Velp(NB). Dit concert vormt de apotheose in de viering van het diamanten bestaan. Voor deze gelegenheid is het koor uitgebreid met een aantal gastzangers en –zangeressen. Bovendien zal naast de vaste pianiste een combo en strijkersensemble zorgen voor de instrumentale ondersteuning.
  • 13.15 uur Philips Brass, EindhovenPhilips Brass kent een lange ontstaansgeschiedenis. In het begin waren er alleen de tamboers die voor het harmonie orkest liepen bij mars optredens. Pas in de 60-er jaren kwamen er signaalinstrumenten bij, doordat sommige tamboers uit liefhebberij een blaasinstrument wilden bespelen. Deze groep muzikanten werd de “kleine staf” genoemd.In de 80-er jaren werden de signaalinstrumenten vervangen door ventielinstrumenten. De naam “kleine staf” werd toen officieel omgedoopt tot de Brass and Percussion Groep, welke later nog werd omgedoopt naar Brass and Percussion Band. De Brass and Percussion Band bestond naast de tamboers uit trompetten, bastrompetten en bassen. In de 90-er jaren werd het instrumentarium uitgebreid met euphoniums, schuiftrombones en althoorns.Begin 2012 werd naast een verandering van uniformering ook een naamswijziging doorgevoerd en gaat het orkest verder onder de naam Philips Brass. Philips Brass wordt veel gevraagd voor het opluisteren van belangrijke gebeurtenissen, concerten, sportevenementen, taptoes, e.d. De optredens van Philips Brass worden hoog gewaardeerd vanwege hun muzikaliteit en choreografie. www.philipsbrass.nl 
    • Philips Brass is een buitengewone ervaring voor liefhebbers van het koper- en slagwerk. De bezetting bestaat uit trompetten, bugels, althoorns, euphoniums, trombones, bassen en slagwerk. Tijdens de regelmatig door dit orkest verzorgde concerten blijkt steeds weer, dat het een breed scala aan genres beheerst, variërend van klassieke muziek tot populaire composities en arrangementen. Van Ravel tot rock en van Bach tot beat.

 

  • Gezamenlijk zullen onder anderen een medley van Vera Lynn en Ode an die Freude van Beethoven worden uitgevoerd. Mannenkoor Lambardi staat onder leiding van Marcus de Haard en bij Musis Sacrum hanteert Johan Smeulders het dirigeerstokje. Het toeval wil dat beide dirigenten vanaf 2013 bij respectievelijk koor en harmonie werkzaam zijn. Lambardi zal op piano begeleid worden door René van de Laar.
  • Het is inmiddels een mooie traditie dat Mannenkoor Lambardi zijn optreden op het Carat-Paviljoen gezamenlijk met een muziekgezelschap uit Helmond of omgeving invult. Dit jaar is dit met de harmonie Musis Sacrum uit Bakel. Op deze laatste zondag van de Carat-Concertreeks 2015, zullen beide gezelschappen een doorsnede uit hun repertoire ten gehore brengen.