Tania Heimans stadsschrijver van 2016

Tania Heimans is de nieuwe stadsschrijver van Helmond. Zij volgt Abdelkader Benali op, die het afgelopen jaar de stadsschrijver was en die afgelopen woensdag afzwaaide met het boekje ‘Benali in Helmond’.

Schrijfster Tania Heimans is een Helmondse, althans: ze woont al tien jaar in Helmond.  Ze heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan: het debuut ‘Hemelsleutels’,  ‘De Huurmoeder’ en ‘Het huis met de leeuwen’, ‘De uitzonderlijke gave van William Praise’.

Docente bij Kunstkwartier

Ze werd in 1969 in Rotterdam geboren. Ze studeerde af aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen en werkte als journaliste en docente. Nu nog is ze docente schrijven bij de  Schrijversacademie in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven en bij  het Kunstkwartier in Helmond. Haar roman ‘Hemelsleutels’ werd genomineerd voor de Academia Debutanten Prijs, voor de Prijs der Brabantse Letteren en voor het Beste Rotterdamse Boek. Ze is ook opgenomen in de reeks ‘Schrijvers van Nu’, die een overzicht geeft van aanstormend talent in de Nederlandse literatuur.

‘Helmond een literatuurstad’

Over het stadsschrijverschap zegt ze:  ‘Ik draag graag uit dat Helmond een literatuurstad is. Een stad met het grootste literaire podium van Nederland, prachtige boekhandels, een schitterende bibliotheek en veel creatief talent . De schijnwerper hoeft niet op mij te staan, ik hoop vooral de verhalen van de inwoners te (laten) horen. Ik wil Helmond  over zichzelf laten schrijven en vertellen. Al die bijzondere verhalen samen maken immers de stad.

Kijk voor meer info op de site van het Literair Café

Bron: Gemeente (nieuws)