Carnaval in Helmond

Tijdens Carnaval zijn er diverse festiviteiten in Helmond. De grootste carnavalsoptocht trekt door het centrum van de stad. Er zijn ook optochten in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis.

Tijdens de optochten en bij andere festiviteiten zijn er wegen afgesloten. De gemeente roept weggebruikers op tijdens de carnavalsdagen extra alert te zijn en rekening te houden met grote wandelende groepen (met kinderen). De wegafsluitingen worden aangegeven met verkeersborden of begeleid door verkeersregelaars. Met de gebruikelijke gele borden worden de omleidingsroutes aangegeven. Let goed op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op, zodat Carnaval veilig kan verlopen.

Centrum

In het centrum van Helmond zijn een gedeelte van de Kanaaldijk Noord-West en een deel van de Steenweg afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 6 februari 11.00 uur tot woensdag 10 februari 6.00 uur, behalve op maandag- en dinsdagochtend. Het verkeer wordt omgeleid via Eikendreef, Europaweg, Boerhaavelaan, Jan van Brabantlaan en Julianalaan. Tijdens de optocht in Helmond-Centrum zijn diverse straten afgesloten tussen 8.00 en 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via Eikendreef, Europaweg, Boerhaavelaan, Jan van Brabantlaan en Julianalaan.

Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis

Op zaterdag van 11.30 tot 16.00 uur zijn in Mierlo-Hout de Houtse Parallelweg, Hoofdstraat, Slegersstraat (tussen Hoofdstraat en Sjef Remmenlaan) en de Kastanjehoutstraat afgesloten. In Stiphout zijn tussen 13.00 en 16.00 uur de Dorpsstraat (tussen Mr Strikstraat en Elsdonk), Meester Strikstraat, Wevestraat, Van Heijnsbergenstraat, en delen van Elsdonk en Kloosterstraat afgesloten. In Brouwhuis zijn op maandag enkele straten afgesloten van 12.00 tot 16.30 uur.

Ook tijdens Carnaval is Helmond Fris

Ook tijdens Carnaval geldt dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen drinken. De gemeente voert tijdens Carnaval controles uit. Er kunnen zowel controles plaatsvinden in cafés als op straat. Als een jongere onder de 16 jaar wordt betrapt op alcohol drinken of op het in bezit hebben van alcohol op straat, kan hij of zij een boete krijgen van € 45,-. Voor 16- en 17-jarigen is de boete € 90,-. Blijf dus fris als je nog geen 18 bent.

Bron: Gemeente (nieuws)