Start renovatie Julianabrug

Dit najaar wordt de Julianabrug gerenoveerd. Als alles klaar is, kan de brug incidenteel open, waardoor de schepen kunnen doorvaren tot aan de Havenbrug. De werkzaamheden starten 19 september en duren tot en met 16 oktober aanstaande. De renovatie kost € 100.000,- en wordt door gemeente Helmond betaald. Tijdens de werkzaamheden ontstaat er verkeershinder. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven.

Werkzaamheden

In het weekend van 1 en 2 oktober is de noordzijde van de brug in zijn geheel afgesloten voor verkeer. Verkeer in westelijke richting wordt omgeleid via de Wethouder Ebbenlaan, Wethouder van Wellaan en de Kasteel Traverse, en via Noordende, Zuidende en de Kasteel Traverse. Verkeer uit Helmond centrum / Helmond Oost richting Aarle-Rixtel wordt omgeleid via de Eikendreef en de Kanaaldijk N.W.
In het weekend van 15 en 16 oktober is de brug volledig afgesloten voor verkeer. Verkeer vanaf Helmond Noord wordt omgeleid via de Wethouder Ebbenlaan, Wethouder van Wellaan en de Kasteel Traverse, en via Noordende, Zuidende en de Kasteel Traverse. Verkeer vanaf de Warande en Stiphout word omgeleid via de Jan van Brabantlaan, Boerhaavelaan en de Kasteel Traverse. Fietsers worden omgeleid via de Havenbrug.

Daarnaast is van 19 september tot en met 16 oktober telkens één rijstrook op de Julianabrug afgesloten. Er blijft dan wel minimaal één rijstrook per richting beschikbaar voor het verkeer (in plaats van twee rijstroken per richting).

Fietsers

Het fietspad over de noordzijde is een periode afgesloten voor het verkeer. Fietsers kunnen omrijden via de zuidelijke fietsbrug. Er wordt een tijdelijk verkeerslicht geplaatst zodat fietsers veilig kunnen oversteken. Daarnaast is de zuidelijke fietsbrug een aantal dagen afgesloten voor fietsverkeer. Fietsverkeer wordt dan omgeleid via de Havenbrug en het fietspad over de noordzijde van de Julianabrug.

Bron: Gemeente (nieuws)