66-jarige Helmonder verdacht van grootschalige drugshandel

In een onderzoek naar grootschalige handel in harddrugs hield de politie
donderdagavond een 66-jarige man uit Helmond aan. De verdachte is
aspirant-lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG).

Eerder was bij de politie informatie binnengekomen dat de man vanuit zijn woning drugs zou verhandelen. Agenten hielden daarop donderdag zijn woning enige tijd in de gaten. In de loop van de avond hielden ze vijf personen aan na een bezoek aan de woning. Ze hadden een kleine hoeveelheid drugs op zak.

Cocaïne

Kort na 20.00 uur hield een arrestatieteam de verdachte in zijn woning aan. In het huis vonden agenten verschillende cachetjes met cocaïne, verpakkingsmateriaal en een behoorlijke hoeveelheid aan contact geld. Verder nam de politie de motor van de verdachte in beslag. De aangehouden bezoekers zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Aanpak OMG

De aanpak van OMG’s heeft een

hoge prioriteit

voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

bron : Politie.nl