1 van de laatste kansjes om een terrasje te pikken

Foto:

Vandaag is een warme dag, maar het blijft niet droog. In de loop van de
middag trekken wolkenvelden en wat regen van het noordwesten naar het
zuidoosten van het land. Daaromheen is het droog met zon. Maandag is het
een stuk minder warm met bewolking en een enkele bui. Op dinsdag en
woensdag is het koel en herfstachtig met veel wind en regen.

Vanmiddag breidt de vanuit het noordwesten de bewolking zich naar het zuidoosten uit en volgt her en der wat regen. In Limburg blijft het het langst zonnig. We bevinden ons in de warme lucht dus de temperatuur weet goed op te lopen naar 18 graden in De Kop van Noord-Holland en tot 22 in Limburg. De wind draait van zuid naar zuidwest en wakkert aan naar matig boven land en vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5-6) aan zee.

Tegen de avond neemt in het westen het aandeel bewolking af en zien we soms nog even de zon. In het zuidoosten kunnen nog enkele buien voorkomen. Later in de avond en nacht is het vaak droog en wisselend bewolkt. Het koelt af naar 12 of 13 graden.

Morgen wordt het een stuk koeler en liggen de temperaturen rond 17 graden. Er is vrij veel bewolking en geregeld komen buien voor. De wind komt uit het westen en is matig boven land. Aan zee kan het soms krachtig waaien.

Dinsdag staat dankzij de restanten van orkaan Gonzalo een herfstachtige dag te wachten. Vanuit het westen trekken regenbuien over het land. De wind komt uit westelijke richtingen en laat zich gelden. Zeker in het noordwestelijk kustgebied kan het soms hard tot stormachtig waaien. Ook in het binnenland waait het stevig en kan windkracht 5 worden bereikt. Van de temperatuur hoeven we ook weinig te verwachten, want het wordt niet warmer dan 14, hooguit 15 graden. Na een aantal dagen met zacht en vriendelijk weer is het flink wennen en kan de (regen)jas weer aan.

Op woensdag wordt het opnieuw wat koeler met maxima van 12 of 13 graden. We nemen nog geen afscheid van de wind. Zeker in de ochtend kan het aan zee krachtig tot hard waaien. Gedurende de dag neemt de wind wat in kracht af. De bewolking en enkele buien blijven aanwezig.

De dagen daarna klimt de temperatuur wat uit het dal, maar zo warm als vandaag wordt het bij lange na niet. De wind verdwijnt meer naar de achtergrond en het blijft vaker droog.

bron : Weeronline.nl