Stationgebied ook het schoonste van Nederland

Helmond heeft niet alleen de schoonste winkelgebieden van Nederland, maar ook het schoonste stationsgebied. Het centraal station van Helmond is uitgeroepen tot het schoonste van het land tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres in Utrecht.Lees [HIER] Helmond de schoonste

44 middelgrote stations zijn in de zomermaanden bezocht de de initiatiefnemers en namen een enquette af onder 1800 bezoekers en er zijn nog speciale teams op pad gestuurd om observatierapporten te maken van de gebieden.

Helmond kwam uiteindelijk met het schoonste voorplein uit de bus met een 7,9 als rapportcijfer, landelijk ligt dit cijfer op een magere 6,5. Het Helmondse centraal station valt in korte tijd voor de tweede keer in de prijzen, eerder won het station al de Brunel Award 2014 op het gebied van haar architectuur.

Helmond is ook nog in de race voor de Falco Award die op 10 december bekend gemaakt zal gaan worden, deze award heeft betrekking op de beste openbare ruimte, een award waar we bij de laatste drie finalisten horen.