Temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar

We beleven een klassieke novemberweek met rustig en vooral grijs
herfstweer. In de loop van de dag breekt hier en daar de zon even door.
De temperatuur ligt rond normaal. Ook de komende dagen blijft het weer
eentonig.

Vanmiddag blijft lage bewolking op de meeste plaatsen hardnekkig. Plaatselijk valt lichte motregen (meestal niet zichtbaar op de radarbeelden, doordat het te fijne neerslag is). Regionaal breekt het wolkendek open en laat de zon zich even zien. Bij een zwakke oostelijke wind wordt het maximaal 9 of 10 graden.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen bewolkt, maar er zullen ook enkele opklaringsgebieden zijn. Daar waar het opklaart zal snel mist ontstaan. Het koelt af naar 5 graden aan zee en een graad of 3 in het binnenland. Tijdens opklaringen wordt het nog iets frisser en kan het aan de grond licht vriezen.

Morgen neemt de kans op zon iets toe. Wolkenvelden zullen echter nog steeds het hoofdingrediënt zijn van het weerbeeld. Er staat een zwakke tot matige oostenwind en de maxima komen uit rond 9 graden.

In de avond en nacht van donderdag op vrijdag is het wisselend bewolkt en koelt het in het binnenland tijdens heldere momenten plaatselijk af tot dicht bij het vriespunt. Ook kan in opklaringsgebieden mist ontstaan. Richting de ochtend trekt de wind aan en zal het zicht verbeteren.

Vrijdag trekt vanuit het zuidwesten een zwakke frontale storing over het land. Hierdoor is er veel bewolking en kan plaatselijk een beetje lichte regen of motregen vallen. Het wordt 7 graden in het noorden tot 9 in het zuiden en er staat een matige, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtige, oosten- tot zuidoostenwind.

Zaterdag houden we te maken met veel wolkenvelden, waaruit regionaal wat regen kan vallen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. Hier en daar kan de zon even doorbreken. Met maxima van 8 graden in het noorden tot 11 in het zuiden wordt het weer iets zachter dan de voorgaande dagen.

De langetermijnverwachting schetst veel onzekerheid over de atmosferische ontwikkelingen van volgende week. Het meest waarschijnlijke scenario is een aanhoudend grijs weertype met af en toe regen. Alleen tijdens een spaarzame heldere nacht kan het afkoelen tot rond het vriespunt.

bron : Weeronline.nl