Gedupeerden stappen naar rechter voor op hol geslagen flitspaal

Foto: bekeuring van 1 van de gedupeerden

23 juni 2014 schreven we al een artikel over het kruispunt dat volgens een kleine 100 automobilisten een nieuwe melkkoe is voor de gemeente Helmond.

Het gaat hier om het kruispunt bij de Julianabrug, daar staan verkeerslichten die goed functioneren en ook flitskasten die het prima doen alleen de communicatie tussen beide is volgens woordvoerder (Richard van helden) van de groep gedupeerde automobilisten ver te zoeken. Volgens hem gebeurde er namelijk het volgende, de automobilisten komen aangereden en rijden door groen licht, maar moeten stoppen voor het silstaande afslaande verkeer. Op dat moment is de automobilist al voorbij het verkeerlicht en dus netjes door groen gereden, de stilstaande auto’s gaan uiteindelijk rijden en zo dus ook de automobilist die door groen is gereden maar nog even moest wachten op de andere weggebruikers. Op het moment dat de automobilist wegrijdt registreerd de zogenaamde “lus” dat, en de flitspaal denk dat er door rood gereden is, resultaat … boete voor de rood licht rijden á 237 euro.

Richard heeft toen al contact gezocht met gedupeerden en in totaal zijn er nu ongeveer 100 aanmeldingen bij hem binnen, hij heeft de gegevens verstrekt om bezwaar te maken tegen de bekeuring. Het is nu zover dat al deze gedupeerden gezamenlijk naar de rechter stappen, 237 euro is niet niks. De gedupeerden zijn allemaal geflitst in een tijdsbestek van 6 weken.

Lees [HIER] Kruispunt brengt op deze manier wel heel veel geld binnen