Verdachte van overval meldt zich bij de politie

Foto: Helmond Nieuws

De politie hield maandagmiddag 2 maart op het bureau in Asten een man aan op verdenking van een overval op een winkel in Asten in februari van dit jaar. De man meldde zich zelf bij de politie.

Een winkel aan het Burgemeester Ruttenplein in Asten werd op donderdagavond 5 februari rond 17.30 uur overvallen. Een onbekende man bedreigde een medewerkster met een mes en eiste geld. Vervolgens vluchtte de dader met zijn buit op een fiets die voor de winkel stond. De verdachte, een 50-jarige man uit Ommel, kwam maandagmiddag rond het middaguur naar het politiebureau in Asten. Hij meldde zich zelf als verdachte van deze overval en zit vast voor verder onderzoek.

Meld verdacht gedrag

Overvallen hebben een enorme impact op hun slachtoffers. De aanpak van dit zogeheten Hoge Impact Delict heeft topprioriteit bij de politie. De politie kan deze problemen niet alleen aanpakken. Daarvoor heeft zij de hulp nodig van anderen. De politie werkt daarom veel samen met partners zoals gemeenten, woningcorporaties, e.d. Ook kunnen inwoners zelf een belangrijke rol in het voorkomen van deze misdrijven spelen. Gezamenlijk moeten we zorgen voor een veiligere samenleving. U kent uw buurt namelijk het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat overvallers gepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.