Drugs gevonden en andere overtredingen tijdens controle van HIT

Foto: Helmond Nieuws

In navolging van woensdag 22 april – toen er controles plaatsvonden bij vijf woningen in Helmond – heeft het Helmond Interventie Team op donderdagavond 23 april nogmaals een controleactie gehouden. Dit keer zijn er drie panden gecontroleerd, twee in Helmond West en één in de Binnenstad.

Bij de controleactie heeft HIT de volgende overtredingen geconstateerd:

  • 1 keer een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen, dit is in beslag genomen
  • 3 keer gebruik strijdigheid met het bestemmingsplan
  • 2 keer overtreding Drank- en Horecawet
  • 1 keer mogelijk bouwen zonder vergunning
  • 1 keer mogelijk gestolen goed aangetroffen

Verder werd er tijdens de controle een verwaarloosde hond aangetroffen. De dierenpolitie doet verder onderzoek naar het welzijn van het dier.

HIT-team

Aan deze controleactie van het Helmond Interventie Team (HIT) namen de politie en gemeente Helmond deel.

Werkgebied

HIT is al enkele jaren actief in Helmond. Het team voert controles uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Denk bijvoorbeeld aan brandonveilige panden of een horecapand dat voor veel overlast zorgt. Of een woning waar mensen wonen die daar niet staan ingeschreven (adresfraude) of waar veel mensen onder slechte omstandigheden gehuisvest worden, zonder dat er daarvoor een vergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot horecazaken en bedrijfsgebouwen.

Info en tips

Hoewel HIT zijn voelhorens in de samenleving heeft, kan het team niet zonder tips van de Helmonders. Inwoners worden opgeroepen om overlastsituaties aan HIT door te geven. Dit kan anoniem per telefoon (14 0492) of per e-mail [email protected]. Tips worden vertrouwelijk behandeld.