Helmond Sport gelijkspel in de Geusselt

Helmond Sport heeft een punt overgehouden aan het treffen met MVV, in
een met 3.806 toeschouwers gevulde Geusselt hielden de beide
concurrenten voor een plek in de play-off’s elkaar behoorlijk in
evenwicht.

Dit evenwicht werd echter bereikt op een niveau waarbij je niet direct denkt aan deelname voor promotiewedstrijden. De onnauwkeurigheid vierde bij beide ploegen hoogtij, maar ook in dit foutenfestival waren er doelkansen.

Na anderhalf minuten spelen raakte een verdwaalde Helmondse bal het houtwerk, Koc had vervolgens de pech dat de terugspringende bal niet voor zijn voeten kwam. Nog geen minuut later zag doelman Van der Steen twee MVV’ers vrij op zich af komen (Braken en Schreurs), laatstgenoemde slaagde er in om de bal naast een volkomen leeg doel te schieten.

Het team van Mario Verlijsdonk had de eerste helft wel een overwicht, en raakte via een schot van Stanley Elbers nogmaals de paal. Laatstgenoemde had samen met de van een blessure teruggekeerde Sequeira (die in deze eerste helft een goede indruk maakte) nog een opvallende actie, namelijk een ingestudeerde corner. Sequeira deed net alsof hij het nemen van de corner wou overlaten aan Elbers, maar had “stiekem” de bal al een tikje gegeven.

Elbers wilde vervolgens met de bal aan de voet richting het doel gaan, maar scheidsrechter Van den Kerkhof kon hier de humor niet van inzien, en blies deze actie af. Jammer, want het was een van de zeer weinige keren dat een Helmondse corner “ergens op leek”, het merendeel werd bij de eerste paal moeiteloos door de Maastrichtse verdediging weggewerkt.

In de tweede helft moest HS het initiatief volledig overlaten aan de gastheren. Spits Braken zag na een kwartier spelen zijn inzet van dichtbij gekeerd door Van der Steen, tien minuten later zag rechtsbuiten Scheurs zijn lob net over het Helmondse doel gaan. Dezelfde Scheurs gaf nauwelijks twee minuten later een voorzet op Bryan Smeets, die eveneens in kansrijke positie miste. Na wat wissels aan Helmondse zijde (Sequeira was logischerwijs na zo lange afwezigheid niet in staat om een volledige wedstrijd te spelen, spits Koc viel vooral op door zijn vele verdedigende werk) kon HS weer wat meer van het eigen doel afspelen.

Toch was ook de laatste kans op een (beslissende) treffer voor de “Sjengen”, Braken kopte echter op de lat. Trainer Mario Verlijsdonk klampte zich na afloop vooral vast aan het feit “dat de nul achterin was vastgehouden”, maar uitte tegelijkertijd zijn (aanhoudende) zorg over een gebrek aan combinatievoetbal van zijn ploeg.

Volgende week vrijdag ontmoet HS wederom een (Limburgse) concurrent, dan komt Fortuna op bezoek in het Lavans Stadion. 

bron : Helmond Sport