Helmond Sport wint op familiedag

Helmond Sport heeft een oefenwedstrijd tegen een team van regionale
amateurspelers met 3-1 gewonnen, deze ontmoeting vormde tevens de
afsluiting van de vandaag gehouden Familiedag.Trainer Jan van Dijk begon deze wedstrijd met een 4-4-2 concept wat hij al eerder hanteerde in de oefenduels tegen Gemert en ZSV, met Marc Koot en Stanley Elbers als tweemansvoorhoede. Het duurde echter tot de slotfase van de eerste helft voordat zij de keeper van het Regioteam in verlegenheid konden brengen, tot dan toe werd doelman Maarten Werts van eerste klasser Someren alleen bedreigd door een schot van Colin van Gool (tegen de paal), en een kopbal (net naast) van Koen Weuts uit een corner.

Dezelfde Weuts zou (onbedoeld) toch aan de basis staan van de openingstreffer, maar deze viel verrassend genoeg in het andere doel, na een fout van de Belgische verdediger kon Jeroen van Deursen (van NWC uit Asten) doelman Wouter van der Steen passeren (23′ ;0-1).
De eindfase van de eerste helft was verreweg het meest boeiende gedeelte voor de toeschouwers in het Lavans Stadion. Na een dieptepass van Sequeira leek Elbers te lang te wachten met afronden, om vervolgens toch nog uit de draai de bal in de verste hoek te schuiven (38′ ;1-1).

Vijf minuten later was Elbers wederom doorgebroken, om vervolgens de treffer te gunnen aan de meegelopen Marc Koot, ware het niet dat verdediger Rik Wiersema (nu ZSV, voorheen spelend in de jeugdopleiding van VVV/HS) net iets eerder bij de bal was en deze zelf in het net tikte (43′ ;2-1).  Op slag van rust kwam de eindstand al op het scorebord, Weuts zag zijn kopbal (nu uit een corner van de enige aanwinst tot nu toe Roel van de Sande) op fraaie wijze in het doel vliegen (45′ ;3-1).

In de tweede helft speelde Jan van Dijk in een ander systeem met daarin drie spitsen, Elbers kwam hierdoor op zijn vertrouwde stek (linksbuiten) te spelen, Marc Koot nog steeds op een voor hem minder vertrouwde positie (centrale spits), de rechtsbuiten was namelijk testspeler Erik Gómez . Al te boeiend werd deze helft echter niet, alleen de ingevallen Kevin Visser kwam nog in scoringspositie.

Vrijdag krijgt Helmond Sport zijn eerste testcase, in Antwerpen wordt geoefend tegen de plaatselijke FC, al ruim honderd jaar de “Ploeg Van’t Stad”.

bron : Helmond Sport