Ameideplein wederom op de schop

Het Ameideplein is ruim een jaar geleden geheel vernieuwd en al heel kort na de ingebruikname van het plein begonnen de eerste scheurtjes al te ontstaan.

Bij het aanleggen van de bestrating zijn de tegels in de cement gelegd en zijn de voegen met voegspecie opgevuld. De voegen knalde bij een beetje druk gelijk stuk, waarop de gemeente besloten had om te kijken wat de beste oplossing zou zijn om het probleem te verhelpen.

Vorig jaar september zijn er drie delen op het plein opnieuw gevoegd met speciale voegspecie, maar ook hier is nu gebleken dat het te snel loslaat en dus niet voldoet aan de kwaliteitseisen van het vernieuwde Ameideplein. De gemeente heeft er nu voor gekozen de voegen er geheel uit te halen en over te stappen op brekerzand, dit speciale zand is ook gebruikt bij het recent vernieuwde stationsplein en moet volgens deskundigen de oplossing zijn voor het Ameideplein.

De werkzaamheden zullen nog voor de zomervakantie van start gaan, het plein is deze periode niet of slecht beperkt toegankelijk.