Jermain De Rozario

Foto:

“Gastronomixs”

Sinds dit kalenderjaar mag ik me met trots “Gastronaut” van Gastronomixs noemen, dat houdt onder andere in dat ik eens in de drie maanden op een top locatie lekker mag jammen met andere chefs. We proberen dan zoveel mogelijk ruim te denken en “outside of the box”, niets moet en alles mag.

Jeroen van Oijen en Inge Meijs zijn de eigenaren van Gastronomixs, de passie en toewijding wat beiden hebben zie je zelden, zij gaan er 100% voor en zullen daar ook veel offers voor brengen.

De eerste keer dat ik naar een sessie ging weet ik nog goed, ik dacht bij mezelf: daar zullen wel veel arrogante koks rondlopen die alles al weten of denken alles al te weten, maar dat was niet het geval, alleen maar aardige gasten die alleen maar kennis willen delen en willen praten over ons prachtige vak.

Deze maand hadden Jeroen en Inge de presentatie van hun nieuwe boek: “Het Culinair toolbook” in Librije’s atelier. Vol spanning vertrok ik naar Zwolle, na eerst mezelf 10.000 keer in de spiegel aangekeken te hebben of ik wel goed gekleed was en nog net niet de make-up van mijn vriendin op mijn gezicht te hebben gesmeerd om mijn wallen weg te werken.

death-by-chocolade
Gerecht: “Death by Chocolade” created by Jermain De Rozario

Eenmaal aangekomen in mijn fantastische auto zag ik ze allemaal voorbij lopen, Erik van Loo, Wouter van Laarhoven, Hidde de Brabander, Pascal Jalhay, Julius Jaspers etc. Alleen maar grote namen, dus voordat ik uit mijn auto stapte dacht ik nog: had ik die make-up nou toch maar mee genomen.

Toen ik binnen stond en mijn 12e koffie van de ochtend in mijn hand vast had, kreeg ik even een eye-opener, het voelde heel machtig om tussen al deze mensen te staan, aangezien ik nog geen 8 jaar geleden een baantje had als full-time vuilnisman en dat ik 5 jaar geleden, toen ik begon met mijn opleiding deze mensen in boekjes zag staan en dacht: ik ga ervoor, ik wil dat ook.

Voor hen was dit misschien wel een van de zoveelste bijeenkomsten waar zij naartoe gingen, maar voor mij was dit een speciaal moment en iets waar ik net die extra motivatie uit kon putten om mijn dromen na te leven en dan ook te weten dat alles mogelijk is, als je het maar echt wil.

Dit soort dagen en de culinaire sessies die wij hebben, houden mij scherp en uit de sleur van de dagelijkse bezigheden. Werken met Jeroen, Inge en de Gastronauten geeft mij de drive om weer door te gaan.