Politie arresteerde 4 verdachten dankzij omstanders

De vier mannen die donderdagmiddag 5 juni na een achtervolging in
Geldrop zijn aangehouden blijken afkomstig te zijn uit Groot-Brittannië.
Zij zitten nog steeds vast voor verder onderzoek.

Een alerte agent reed donderdagmiddag na zijn werk over de A2 in de richting van Eindhoven. Een Audi Quattro RS5 trok zijn aandacht toen deze hem passeerde. Hij had het gevoel dat het kenteken niet hoorde bij het voertuig. Na verificatie bleek inderdaad dat de kentekenplaten bij een andere auto thuishoorden. De meldkamer werd gewaarschuwd en diverse politie-eenheden werden aangestuurd waarop de achtervolging, die eindigde in Geldrop, startte.

Tijdens de achtervolging raakten vier politievoertuigen en een auto van een burger beschadigd. Drie auto’s van de politie botsten met de Audi, een andere politieauto raakte een paaltje, evenals de auto van een burger die uit moest wijken voor de Audi. Niemand raakte gewond. In Geldrop op de Prinsessestraat kwam de Audi tot stilstand en vluchtten de vier inzittenden de woonwijk in.

Politie bedankt burgers

Uiteindelijk is het de agenten met de hulp van diverse burgers gelukt om de verdachten van 22, 29, 31 en 34 jaar aan te houden. Een scooterrijder nam zelfs een politieagent mee op zijn voertuig om achter de verdachten aan te gaan. Wij bedanken één ieder die de politie heeft geholpen bij het traceren van deze verdachten. Het viertal zit nog steeds vast. Uit het onderzoek blijkt inmiddels dat de Audi in Luxemburg was gestolen en dat de kentekenplaten in Limburg waren weggenomen. Het voertuig is in beslag genomen.

bron : Politie.nl