Middeleeuwse Kerktoren Route op Moederdag

Omroep Helmond heeft een aankondigingsfilmpje gemaakt van de Middeleeuwse Kerktoren Route. Dit filmpje kunt u bekijken via deze link: http://www.youtube.com/watch?v=TXtCo6wiUxk

Helmond, 11-05-2012 – Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en de gemeenten Helmond, Laarbeek, Nuenen en Geldrop-Mierlo organiseren een leuk dagje uit op Moederdag, zondag 13 mei. Tijdens deze dag kan eenieder de Middeleeuwse Kerktoren Route fietsen. De route is 38 kilometer lang en voert langs 9 Middeleeuwse kerklocaties in de regio. Het is ook mogelijk om een deel van de route te fietsen. Op de locaties is van alles te doen en er zijn allerlei lekkernijen verkrijgbaar.

 

Opening

De opening van de Middeleeuwse Kerktoren Route is op zondag 13 mei van 11.00 tot 12.00 uur bij de Oude Toren in Stiphout, gemeente Helmond. Dit gebeurt onder begeleiding van het St. Antoniusgilde uit Stiphout. Wethouder Peter Tielemans van Helmond verzorgt de opening. U vindt de Oude Toren van Stiphout aan de Oude Torenstraat in Helmond.

 

U bent van harte welkom om verslag te komen doen van deze opening. Het is een foto- en tv-genieke handeling.

 

Meer info

Meer informatie kunt u vinden op de website www.kerkenindepeel.sre.nl. Op deze site is ook de route te bekijken en te downloaden.

 

Filmpje

Omroep Helmond heeft een aankondigingsfilmpje gemaakt van de Middeleeuwse Kerktoren Route. Dit filmpje kunt u bekijken via deze link: