Het weer

Het land is opgedeeld in het zachte zuidoosten en kille noordoosten. In
ons kleine landje varieert de middagtemperatuur dan ook tussen 2 en 8
graden. Er is vrij veel bewolking en de zon laat zich niet of nauwelijks
zien. Als kers op de taart valt daarbij geregeld neerslag.

Vanochtend is het bewolkt en vooral in de westelijke landshelft valt wat regen. Langzamerhand breidt de neerslag zich naar het oosten uit. Er staat een matige tot zwakke zuidoostenwind en dankzij de opklaringen van vannacht is het in het uiterste oosten het koudst; met in de vroege morgen lichte vorst.

Vanmiddag heeft het hele land te maken met een dik wolkendek en van tijd tot tijd wat regen. Zoals het er nu naar uitziet maakt Zeeland de meeste kans om een glimp van de zon te zien. De middagtemperatuur varieert van 3 graden in het oosten van Groningen en 7 graden in het zuidoosten. Daarbij waait de wind zwak tot matig, op de Wadden vrij krachtig, uit zuidelijke hoek.

Tegen de avond gaat het vanuit het zuidwesten intensiever regenen en de Limburgse heuvels maakt kans op wat natte sneeuw. In de avond heeft ook het noordoosten te maken met een beetje neerslag en mogelijk valt een vlokje sneeuw. Langs de westkust steekt een krachtige noordwestenwind op.

Gedurende de nacht wordt het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4 graden aan de Zeeuwse kust tot rond het vriespunt aan de Duitse grens bij Groningen.

Morgen valt in de ochtend lokaal nog wat neerslag. In de middag wordt het droog en is vooral in Zeeland kans op zon. De middagtemperatuur ligt varieert van rond het vriespunt in het noordoosten tot +7 in Zeeland. Het weekend verloopt wisselvallig met in het oosten kans op winterse neerslag.

Het weekend verloopt wisselvallig met veel bewolking en neerslag. Op de meeste plaatsen valt de neerslag in de vorm van regen, maar in het noordoosten en oosten is kans op natte sneeuw en sneeuw.

Op lange termijn blijft het wisselvallig. Daarbij ligt de grens tussen zachte lucht en winterkou regelmatig boven ons land en kunnen binnen de landsgrensen grote weersverschillen optreden.