Leuker kunnen we het WEL maken

Foto:

De tijd dat er belastingaangifte gedaan moet worden is weer aangebroken, heeft u hulp nodig bij uw belastingaangifte? Van 10 maart tot en met 25
april zitten medewerkers van de Belastingdienst voor u klaar in de
Stadswinkel aan het Frans Joseph van Thielpark 1.Zij helpen u – gratis – met uw belastingaangifte. U kunt hier gebruik van maken als u zorgtoeslag ontvangt.

Op afspraak via de BelastingTelefoon

Voor deze service kunt u alleen op afspraak terecht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (dus niet op woensdag). Een afspraak kunt u maken door te bellen met de BelastingTelefoon 0800-0543 (gratis). De BelastingTelefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Let op, u kunt deze afspraak dus niet via de gemeente maken, maar via de BelastingTelefoon.

Bevestiging van uw afspraak

U ontvangt van de Belastingdienst een bevestiging van de afspraak. Daarin staat precies wat u mee dient te nemen. Neemt u de bevestiging mee naar de afspraak.

Hulp bij belastingaangifte voor senioren

Senioren van 65 jaar en ouder kunnen thuis hulp krijgen bij de belastingaangifte. Dit is een initiatief van de (ouderen)bonden ANBO, KBO en PCOB. Inwoners van Helmond die jonger zijn dan 65 jaar en lid zijn van een van deze bonden, kunnen ook gebruik maken van deze service.

Bij deze service komt er iemand bij u thuis om uw belastingaangifte mee in te vullen. De formulieren worden ingevuld door een senior, die bekend is met specifieke zaken rondom belastingaangifte voor 65+ers. U kunt hier gebruik van maken als u zorgtoeslag ontvangt. De kosten bedragen 5 euro.

Geef in de onderwerp regel het volgende aan: HUBA 2013 en uw naam. Als u eerder gebruik heeft gemaakt van deze service, vermeld dan in uw e-mail de naam van de persoon die u toen geholpen heeft met de belastingaangifte. Dan kan die persoon u nu ook weer helpen.

Bron : Helmond.nl