Kunstdiefstal neemt toe in Helmond

Foto:

De afgelopen weken zijn er in Helmond al meerdere kunstwerken gestolen. Het gaat hier om o.a. bronzen beelden die ‘s nachts van hun sokkel worden afgezaagd of gebroken.

Afgelopen week werden op drie plekken in de stad bronzen beelden gestolen. Op het Montgomeryplein werd het beeld ‘Moeder met kind’ ontvreemd, op de Straakvense Bosdijk het beeld ‘Kraanvogels’ en in het wijkpark Brouwhuis het beeld ‘Stier’.

Lees [HIER] Bronzen beeld gestolen

De beelden zijn op grove wijze afgezaagd of geslepen en vervolgens meegenomen. Van de diefstal is aangifte gedaan bij de politie. Mensen die informatie hebben over de diefstal of iets verdachts gezien hebben, wordt gevraagd dit te melden bij de politie: tel.  0900-8844. Hopelijk kan deze informatie helpen bij de aanhouding van de daders.

Veel kunstwerken in de stad

In Helmond staan veel kunstwerken. Deze zijn geplaatst om de openbare ruimte in de woonomgeving, winkelcentra, parken e.d. te verfraaien of als herinnering aan een bepaalde gebeurtenis of persoon. De beelden leveren een bijdrage aan een aangename en aantrekkelijke omgeving. Veel beelden in de stad zijn door bedrijven, organisaties of particulieren aan Helmond geschonken.

Ziet u iets verdachts, meld het!

Vanwege deze diefstallen worden de beelden in de stad de komende tijd met regelmaat geïnspecteerd door de gemeente. Ook de hulp van de Helmonders is bruikbaar. Mochten mensen onverhoopt in rond een kunstwerk verdachte omstandigheden zien, dan kunnen zij dit melden bij de politie. Diefstallen kunnen ook gemeld worden bij de gemeente Helmond, tel. 14 0492 of per mail via [email protected].