Van Aerle troeft Aarlenaar Daniëls af

Foto: Helmond Nieuws

De weblog Er mag gezongen worden geeft een fantastische draai aan de prijs Helmonder van het jaar 2014, die maandagavond gewonnen is door de Aarle-Rixtelse Wim Daniëls. De altijd humoristische kijk van de schrijver(s) zorgt er voor dat de misschien wel enige Helmonder met een eigen musical via een omweg toch nog in het zonnetje is gezet.

Hieronder Berry van Aerle ontvoerd na verkiezing van Aarlenaar van het jaar

De Helmondse ex-voetballer en huidig cultheld Berry van Aerle is maandagavond verrassend uitgeroepen tot Aarlenaar van het jaar 2014. Hij liet de drie Aarle-Rixtelse genomineerden Wim Daniëls (neerlandicus), Eddy Bouwmans (voormalig wielrenner) en Johan Verschuuren (weerman en dichter) achter zich.

Smoesje
Van Aerle (52), die niet genomineerd was maar met een smoesje naar de prijsuitreiking in Kasteel Croy was gelokt, was aanvankelijk verrast door zijn uitverkiezing. Hij is in Helmond geboren en woont er zijn hele leven. Ook is hij al jaren niet meer in Aarle-Rixtel geweest.

Roots
Toch was de jury van mening dat Van Aerle de prijs toekwam. ,,U heeft jarenlang voor een club gespeeld met dezelfde clubkleuren als ASV’33”, zei burgemeester Frans Ronnes. ,,Ook bent u opgegroeid tussen de Klokgieters. Daarmee doel ik overigens niet op de ambachtslieden uit Aarle-Rixtel, maar de gelijknamige familie uit ’t Haagje. En bovendien liggen uw roots hier, want uw achternaam is toch een beetje van Aarle. Dus u mag nooit meer zeggen dat u hier niet vandaan komt”, aldus de burgervader.

Wegkapen
Ronnes bekende dat het aanvankelijk de bedoeling was om Wim Daniëls – wél een geboren en getogen Aarle-Rixtelnaar – de prestigieuze prijs te gunnen. ,,Maar Wim werd eerder op de avond al uitgeroepen tot Helmonder van het jaar. Als ze in Helmond onze beoogde winnaar voor onze neus wegkapen, kunnen wij dat andersom ook. Daarom hebben we op het laatste moment plan B in werking gezet.”

Niet vergeten
Berry van Aerle was dolblij met de titel. ,,Ik vind het skitterend. Deze blijk van waardering komt op het juiste moment”, sprak de zichtbaar geëmotioneerde ex-prof de volle zaal toe. ,,Het is de laatste tijd erg stil rondom mijn persoon. Hieruit blijkt dat de mensen me toch nog niet vergeten zijn.”

Lees hier meer van ER MAG GEZONGEN WORDEN onzin over de belangrijkste bijzaken van het leven.

Lees [HIER] Wim Daniëls Helmonder van het jaar 2014