Lezing over een historisch stukje Helmond… Oude Huys

Foto: Helmond Nieuws

De Volksuniversiteit Helmond verzorgt een breed scala aan cursussen en lezingen voor de inwoners van Helmond en omstreken. Dinsdag 10 februari wordt in de bibliotheek van Helmond door archeoloog drs. Th. de Jong een lezing gehouden over de het Oude Huys, een middeleeuwse houten Burcht aan de rand van het Hertogdom Brabant.

Voordat Helmond begin 13de eeuw als stadje werd gesticht door de Hertog van Brabant was er al eeuwenlang een nederzetting aan de westzijde van de Aa. In deze middeleeuwse nederzetting nam een houten burcht een centrale plaats in. Sporen van deze burcht en een gevarieerd assortiment van archeologische sporen en bijzondere vondsten is begin jaren 80 van de vorige eeuw verzameld aan de Eikendreef. Tot op heden is deze vindplaats dé historische toplocatie van Helmond en zijn er in Nederland geen vergelijkbare kastelen opgegraven.

De lezing begint om 20:00 uur en inschrijven kan via de website van de Volksuniversiteit of bibliotheek. Bij voldoende onbezette plaatsen is het ook mogelijk een kaartje à €6 aan de zaal te kopen.